Laga vardagsmat med Pernilla & Tobbe

Rårakor och stekt fläsk

med lingon och grönsaker

Rårakor och stekt fläsk
Tid: 30 min Portioner: 4 Betyg:
  • Lägg till som favorit
  • E-post
  • Skriv ut

Så här gör du

1. Skala potatisen och riv den fint. Blanda i riven parmesanost, keso, ägg och svartpeppar. Smält smör i en stekpanna och klicka ut smeten. Platta till försiktigt. Stek 2-3 minuter per sida eller tills de fått fin färg.
2. Koka undertiden grönsakerna i lättsaltat vatten.
3. Stek sidfläsket i skivor

Tips!

Fläsket kan bytas till korv. Vill man kan man servera mango chutney eller chilisås till.

Kommentarer (7 st)

Emsan 2012-09-20 18:33

 

Så himla gott och enkelt. Tom sambon som var tveksam sleva i sig med god aptit.

Rosie 2012-02-06 15:30

 

det här var jättegott , trodde inte keso skulle passa men det var smaskens

linda73 2011-11-07 22:18

 

Gott! Kan tänka mig att göra detta igen. Vi hade i salt och riven lök också. Passar inte med kokta grönsaker till tyckte vi.

moniva 2011-03-29 21:46

 

Supergott med keso i, serverade ned kalkonbacon till, Lök i hade nog suttit fint också

Danneman 2011-03-09 09:15

 

I love rårakor!

Dale 2011-03-08 09:47

 

Mycket gott. Jag håller dock med Staffan. Laga lite extra!

Staffan 2011-02-24 22:14

 

Jättegott! Men ett tips är att blanda en del lök i rårakorna - ger lite mer stuns i det hela. Portionerna är små så gör gärna lite fler portioner än planerat.

Du måste vara inloggad för att kunna kommentera. Skapa ett konto eller logga in.

Ingredienser

Rårakor

  • 500 g potatis, potatisar
  • 20 g riven parmesanost
  • 1 dl keso
  • 1 ägg
  • 1 krm svartpeppar (nymald)
  • 400 g fläsk
  • 500 g herrgårdsgrönsaker

Servera med:

  • lingonsylt