Laga vardagsmat med Pernilla & Tobbe

Räkor i pappardelle

med riven parmesanost

Räkor i pappardelle
Tid: 30 min Portioner: 4 Betyg:
  • Lägg till som favorit
  • E-post
  • Skriv ut

Så här gör du

1. Sätt ugnen på 225°C (200°C varmluftsugn). Dela småtomaterna i halvor och lägg i en ugnsfast form. Ringla över olja, strö över salt och pressad vitlök. Ställ in i ugnen i 15 minuter.

2. Koka papardellen enligt instruktionerna på paketet.

3. Hetta upp olja i stekpannan och blanda ev. ner chilipulver. Lägg ner de skalade räkorna och fräs ca 1-2 minuter. Pressa över citron, salta och peppra.

Servera med riven parmesanost och en krispig grönsallad med skivad gurka och strimlad paprika.

Tips!

Byta ut räkorna mot kycklingbitar eller knaperstekt bacon. Ha gärna en bit gott bröd till också.

Kommentarer (12 st)

DerKeks 2016-01-29 18:14

 

Mycket god! Jag valde att har färska kryddor också.

Plösnog 2014-08-12 16:29

 

Rekommenderas!

Jezz 2014-01-21 22:04

 

Gott gott. Hällde i en skvätt grädde för mer krämighet :)

Holma 2013-08-01 19:11

 

Kokade 500 g papardelle och det blev massor över.

Katta 2012-01-03 00:18

 

Riktigt gott! Vill man inte ha chilipulver så var det jätte gott me paprikapulver i stället ?

gripen 2011-06-03 20:04

 

Fantastisk god och lättlagad! Mums för liten, som stor.

Leo 2011-05-31 20:57

 

Ännu godare om man oxå strör lite socker på tomaterna eller honung.

Matilda 2011-05-31 17:43

 

Galetgott! Gärna lite mer citron än i receptet.

carojar 2011-05-29 19:43

 

Väldigt enkelt och precis lika gott!

MalinLZ 2011-05-28 10:55

 

Detta var väldigt gott! Och enkelt. Rekommenderas varmt.

Jester 2011-05-27 21:52

 

Väldigt gott :) enkelt och snabbt.

lizzie 2011-05-25 13:01

 

Låter lätt och jätte smaskigt!!!!

Du måste vara inloggad för att kunna kommentera. Skapa ett konto eller logga in.

Ingredienser

  • 300 g småtomater (2 askar)
  • 2 vitlöksklyftor
  • 2 msk rapsolja
  • 1 tsk havssalt
  • 300 g skalade räkor
  • 1 msk rapsolja
  • 1 tsk chilipulver (valfritt)
  • 1 citron
  • 1 krm salt
  • 1 krm svartpeppar (nymald)
  • 500 g papardelle
  • 20 g parmesanost
  • 1 kruksallad
  • ½ Gurka
  • 1 röd paprika