Laga vardagsmat med Pernilla & Tobbe

Räk- och nudelwok

med sötsursås

Räk- och nudelwok
Tid: 30 min Portioner: 4 Betyg:
  • Lägg till som favorit
  • E-post
  • Skriv ut

Så här gör du

1. Finhacka vitlök och schalottenlök. Hetta upp olja i en stekpanna eller wok. Fräs vitlök, schalottenlök och cayennepeppar några minuter eller tills löken är genomskinlig.
2. Dela broccolin i små bitar och blanda med sockerärter i woken. Fräs några minuter. Koka under tiden nudlarna enligt instruktionerna på förpackningen. Häll av vattnet och blanda ner nudlarna med grönsakerna. Rör ner fisksås och sötsursås . Rör runt.
3. Avsluta med att blanda ner räkorna och låt allt bli varmt. Smaka av med salt och soja.

Tips!

Byta ut den sötsura såsen mot chilisås. Testa att blanda i fler sorters grönsaker.

Kommentarer (7 st)

Holma 2016-09-16 19:22

 

Jättegott!

anna67 2013-10-24 14:35

 

Ja det finns fisksås att köpa står vid asiatiska mat

BrittiskaOstGudinnan 2013-10-23 20:05

 

4 ostar av 5! lätt och enkelt!

Anitavio 2013-10-21 22:06

 

Fisksås?? Finns färdig fisksås att köpa? Tacksam för tips.

Vardagsmaten 2012-08-27 07:58

 

Suss, den sötsura såsen som är använd i receptet är en sweetchilisås från SantaMaria. Men det går bra även med andra sorters. Jag har även testat att använda en med extra ingefära i. Gott.

Suss 2012-08-19 22:07

 

Vilken sötsur sås??? Finns väl några olika att välja på?

Sara 2012-03-06 21:08

 

Helt ok, gott med glasnudlar!

Du måste vara inloggad för att kunna kommentera. Skapa ett konto eller logga in.

Ingredienser

Räk- och nudelwok

  • 300 g räkor
  • 2 schalottenlökar
  • 2 vitlöksklyftor
  • 1 msk fisksås
  • 3,25 msk sötsursås
  • 1 krm cayennepeppar
  • 500 g broccoli
  • 200 g sockerärter
  • 1 msk rapsolja
  • 250 g nudlar

Servera med:

  • 1 dl sötsursås