Laga vardagsmat med Pernilla & Tobbe

Räk- och laxsallad

med brödkrutonger

Räk- och laxsallad
Tid: 30 min Portioner: 4 Betyg:
  • Lägg till som favorit
  • E-post
  • Skriv ut

Så här gör du

1. Koka couscousen enligt instruktionerna på paketet. När den är färdig, blanda med olja och pesto. Koka haricots verts några minuter i lättsaltat vatten.
2. Skiva avokadon, gurka och paprika i tunna strimlor. Blanda med sallad, haricots verts, solroskärnor och couscous. Toppa med räkor, lax och brödkrutonger.

Tips!

Blanda endast oljan med couscousen och ha peston bredvid som dressing istället. Byta ut peston mot sötsursås.

Kommentarer (3 st)

GamerGirlMia 2014-06-16 16:36

 

Min kommentar förut måste ha hamnat på fel recept, för jag har inte ens lagat detta än. Tänkte kanske prova idag. :)

Christoffer 2013-11-30 19:16

 

Riktigt bra! hade inga krutoger men det behövdes inte. Hade bulgur istället för couscous! :)

stefan 2011-11-02 17:11

 

En riktigt bra kombinerad sallad. Jag åt den med äggklyftor och Rhode Island som extra tillbehör.

Du måste vara inloggad för att kunna kommentera. Skapa ett konto eller logga in.

Ingredienser

Räk- och laxsallad

  • 200 g skalade räkor
  • 200 g rökt lax
  • 1 isbergssalladshuvud
  • 1 röd paprika
  • ½ Gurka
  • 1 avokado
  • 150 g haricots verts
  • 2 dl couscous
  • 2 msk rapsolja
  • 2 msk pesto
  • 1 dl solroskärnor

Servera med:

  • brödkrutonger