Laga vardagsmat med Pernilla & Tobbe

Quornfylld paprika

med ris och linser

Quornfylld paprika
Tid: 30 min Portioner: 4 Betyg:
  • Lägg till som favorit
  • E-post
  • Skriv ut

Så här gör du

1. Koka riset enligt anvisning på paketet. Skala och finhacka lök och vitlök. Skölj linserna. Skär locket av paprikorna och rensa dem inuti. Koka paprikorna och locken i lättsaltat vatten 6-7 minuter. Ta försiktigt upp dom och låt rinna av.

2. Bryn quornfärs, lök och vitlök. Ta av från plattan och tillsätt linserna och tomaterna i burk, spara lite av spadet till såsen. Salta och peppra. Rör ihop alla ingredienserna till såsen och smaka av med salt och peppar.

3.Fyll paprikorna, packa ihop lite, ställ dom i kastrullen och lägg på locken. Häll såsen mellan paprikorna. Småputtra under lock ca 15 minuter. Känn med en kniv om paprikorna känns riktigt mjuka, då är de klara.

Servera paprikorna med ett gott bröd

Detta recept kommer från en av våra användare som var med och tävlade i kategorin om Bästa vegorecept.

Tips!

Krydda gärna färsen med chili eller torkade kryddor som oregano eller timjan. Använd dom linser du föredrar men för att minska tiden, använd gärna färdigkokta.

Kommentarer

Inga kommentarer finns för detta recept.

Du måste vara inloggad för att kunna kommentera. Skapa ett konto eller logga in.

Ingredienser

  • 4 st paprikor
  • 350 g quornfärs
  • 1 dl röda linser (röda el. gula, färdigkokta)
  • 2 gula lökar
  • 2 vitlöksklyftor
  • 400 g hela tomater ( gärna körsbärstomater)
  • 1,5 tsk salt
  • 2,5 krm svartpeppar (nymald)
  • 1,5 dl ris

Såsen

  • 2 msk tomatpuré
  • spad från tomaterna
  • 5 dl vatten
  • 1 st vitlöksklyfta
  • 2,5 krm salt
  • 1 krm cayennepeppar

Tillbehör

  • bröd