Laga vardagsmat med Pernilla & Tobbe

Quesadillas med kantareller

och bönsallad

Quesadillas med kantareller
Tid: 20 min Portioner: 4 Betyg:
  • Lägg till som favorit
  • E-post
  • Skriv ut

Så här gör du

1. Hacka kantarellerna i mindre bitar och fräs i smör tills all vätska kokat in.
2. Häll av vätskan från bönorna och majsen. Hacka lök och vitlök och blanda med olja, spiskummin, persilja, paprikapulver, salt och peppar. Häll dressingen över bönorna o majsen och blanda noga.
3. Riv osten och lägg hälften av den på bröden. Strö över kantareller, timjan och resten av osten. Vik ihop till en halvmåne. Stek i stekpanna ca 2 min på varje sida.

Skär upp dina quesadillas och servera med bön/majssalladen.

Tips!

Blanda olika sorters bönor i bönsalladen. Testa att byta kantarellerna till annan svamp eller om du inte vill ha det vegetariskt, gör hälften med skivad skinka eller salami.

Kommentarer (5 st)

Bettan 2015-10-04 18:31

 

Gott Blandade skogschampinjon och kantareller tog mer ost. Kanongod bönsallad

Bettan 2015-10-04 18:31

 

Gott Blandade skogschampinjon och kantareller tog mer ost. Kanongod bönsallad

Holma 2015-09-07 19:21

 

Tog dubbelt så mycket ost och använde champinjoner. Jättegott!

Jess 2013-02-18 21:22

 

Jag bjöd min sambo och hans 2 två vänner på detta. Alla tre glada i mat och köttälskare men detta fick stående ovationer. En tog receptet med sig hem också!
Bönsalladen är supergod och mitt tips är att inte snåla med fyllningen!

vedum 2011-11-15 21:48

 

Grymt god bönsallad, den kommer det bli fler gånger.

Du måste vara inloggad för att kunna kommentera. Skapa ett konto eller logga in.

Ingredienser

Quesadillas med kantareller

  • 4 st tortillabröd
  • 80 g lagrad smakrik ost
  • 200 g kantareller
  • 2 msk smör
  • 1 krm timjan

Bönsallad

  • 200 g svarta bönor
  • 120 g majs
  • 1 gul lök
  • 1 vitlöksklyfta
  • 3,25 msk rapsolja
  • 1 krm spiskummin
  • 1 krm paprikapulver
  • 3,25 msk persilja (klippt)
  • 1 krm salt
  • 1 krm svartpeppar (nymald)