Laga vardagsmat med Pernilla & Tobbe

Pytt i panna

med stekt ägg och rödbetor

Pytt i panna
Tid: 30 min Portioner: 4 Betyg:
  • Lägg till som favorit
  • E-post
  • Skriv ut

Så här gör du

1. Sätt ugnen på 200°C. Skala potatis och morötter och skär i små kuber ca 1x1cm. Hacka löken fint. Dela grytbitarna och sidfläsket i små bitar.
2. Fördela potatis, morötter och lök på en ugnsfast plåt och ringla över olja. Ställ in i ugnen och ugnsstek ca 15 minuter. Rör om då och då. Stek undertiden grytbitarna och sidfläsket i en stekpanna på spisen.
3. Blanda ner grytbitarna och sidfläsket med grönsakerna i ugnen och låt allt bli färdigt medan du steker ägg på spisen. Känn efter så att potatisen och morötterna är mjuka innan du tar ut allt och serverar.

Servera med inlagda rödbetor och stekt ägg.

Tips!

Servera gärna en smakrik sås till. T ex HPsås eller chilisås. Stek alla ingredienser var för sig och låt var och en själv göra sin egen blandning av pytt.

Kommentarer (3 st)

Holma 2016-12-04 21:44

 

Jättegott!

Pyret 2012-01-05 20:21

 

Mycket god men med ungstemperaturen i receptet blev maten blek. Jag satte på 225 grader och grill en stund så maten fick bättre yta.
Även populärt hos barnen!

Johanna 2012-01-05 18:55

 

Lade ner färska rötbetor bland potatisen och moroten och tog en sötpotatis i utbyte mot en potatis. Och soltorkad tomat och quornstrimlor istället för köttet. Blev jättegott!

Du måste vara inloggad för att kunna kommentera. Skapa ett konto eller logga in.

Ingredienser

Pytt i panna

  • 300 g fläsk- eller nötgrytbitar
  • 150 g sidfläsk
  • 3 gula lökar
  • 500 g potatis, potatisar
  • 2 morötter
  • 1 msk smör
  • 1 krm salt
  • 1 krm svartpeppar (nymald)

Servera med:

  • 4 ägg
  • Inlagda rödbetor