Laga vardagsmat med Pernilla & Tobbe

Purjolökslåda

med bönsallad

Purjolökslåda
Tid: 30 min Portioner: 4 Betyg:
  • Lägg till som favorit
  • E-post
  • Skriv ut

Så här gör du

1. Sätt ugnen på 225°C. Skölj purjolökarna och dela de i ca 2 cm breda bitar. Koka de ett par minuter i lättsaltat vatten. Lägg sedan i en ugnssäker form. Skiva paprikan tunt och stek några minuter i lite olja. Blanda sedan ner med purjolöken.
2. Blanda ägg, mjölk, mejram, 2 dl av osten, salt och peppar. Häll detta över grönsakerna och blanda runt lite försiktigt. Avsluta med att strö över ca ½ dl riven ost över allt. Gratinera i ugnen i ca 25 minuter.
3. Blanda bönorna (avrunna) med finhackad tomat, gurka och lök. Häll över olja och vinäger. Smaka av med salt och peppar.

Servera med knäckebröd och ost. Vill du inte ha rätten vegetarisk är det gott att servera stekt prinskorv till.

Tips!

Det går bra att byta purjolöken mot salladslök. Denna rätt funkar även fint som en god grönsaksgratäng till annan mat. Rosta gärna mandel och strö över gratängen vid serveringen.

Kommentarer (6 st)

Johanna333 2017-05-15 19:21

 

det var ok gott, men väldigt tråkigt och inte särskilt mättande. Kommer inte göra detta igen.

Holma 2015-08-17 20:34

 

Jättegott! Vi åt med prinskorv till.

Vardagsmaten 2012-03-03 14:14

 

ojoj... det ska stå med bönsallad inte rostad mandel! Men om man vill är det gott att rosta mandel till och strö över gratängen :)

Bell 2012-02-29 21:51

 

Supergod gratäng och bönsallad. Kommer absolut att lagas igen. Men... vart var mandeln???

Johanna 2011-12-09 14:23

 

Jag gillar inte lök så vi bytte purjon mot morötter! Och det blev fantastiskt gott!

Enkarna 2011-12-06 17:43

 

Och var tog mandeln vägen?

Du måste vara inloggad för att kunna kommentera. Skapa ett konto eller logga in.

Ingredienser

Purjolökslåda

  • 4 purjolökar
  • 1 gul paprika
  • 2 msk mejram
  • 2,5 dl lagrad smakrik ost
  • 3 ägg
  • 3 dl mjölk
  • 1 tsk salt
  • 1 krm svartpeppar (nymald)

Bönsallad

  • 400 g kidneybönor
  • 1 Tomat
  • ½ Gurka
  • 1 gul lök
  • 3,25 msk olivolja
  • 1 tsk vinäger
  • 1 krm salt
  • 1 krm svartpeppar (nymald)