Laga vardagsmat med Pernilla & Tobbe

Potatissoppa

med persilja

Potatissoppa
Tid: 30 min Portioner: 4 Betyg:
  • Lägg till som favorit
  • E-post
  • Skriv ut

Så här gör du

1. Skala potatisen och skär den i mindre bitar. Skiva purjolöken och löken i bitar. Hetta upp olja i en kastrull och lägg ner grönsakerna. Fräs på medelvärme i ca 5 minuter. Häll på vatten och fond. Låt allt koka i ca 15 minuter.
2. Mixa soppan med en stavmixer tills den är helt slät. Blanda i créme fraiche och smaka av med salt och peppar.

Tips!

Vill man inte ha i crème fraiche går det bra att byta ut mot mjölk.

Kommentarer (9 st)

Mia66 2016-01-11 19:41

 

Jag använde kyckling fond och struntade i att mixa soppan, supergott!

Holma 2013-11-18 19:20

 

??jättegott!

sussi 2013-09-26 17:39

 

Jättegott men sonen på sju ratade den trots att potatissoppa är vanligtvis en favorit misstänker att löksmaken var orsaken, ska minska det nästa gång.

MJ 2012-01-17 23:37

 

Mustig och god soppa! Bytte lök mot blomkål ( pga allergi).

carinae71 2012-01-13 12:31

 

Mumma tillsatte lite cayenne när jag idag åt "rester" av soppan. I går blev det pannkakor till:-D

IsterKrister 2012-01-10 18:11

 

Riktigt gott. Körde utan purjo samt grönsaksfond, använde ett dussin stekt brysselkål samt kalvfond. Finstrimlad knaperstekt bacon som toppning.

Klara 2011-05-24 21:24

 

Väldigt gott! Skall dock dra ner på mängden lök till nästa gång! Och inte mixa så hårt, det är rätt gott med några bitar i :)
Stekt kassler till rekommenderas också!

Lelian 2011-05-08 07:45

 

enkelt och jätte gott! jag serverade med stekt bacon och persilja. Mums!

fisk 2011-03-26 06:59

 

klassist bra

Du måste vara inloggad för att kunna kommentera. Skapa ett konto eller logga in.

Ingredienser

Potatissoppa

  • 600 g potatis, potatisar
  • 1 purjolök
  • 2 gula lökar
  • 1 l vatten
  • 2 msk grönsaksfond
  • 2 dl crème fraîche (valfri fetthalt)
  • 1 krm salt
  • 1 krm svartpeppar (nymald)
  • 1 msk rapsolja

Servera med

  • 1 dl persilja
  • flerkornsbröd