Laga vardagsmat med Pernilla & Tobbe

Potatisomelett

med skivade tomater

Potatisomelett
Tid: 30 min Portioner: 4 Betyg:
  • Lägg till som favorit
  • E-post
  • Skriv ut

Så här gör du

1. Koka potatisen i lättsaltat vatten i 15 minuter.
2. Skiva lök och grönsaker i mindre bitar. Fräs mjuka några minuter i lite smör i en stekpanna. Skiva den kokta potatisen och blanda ner.
3. Blanda ägg, grädde, riven ost, salt och peppar och häll blandningen över grönsakerna. Stek på låg värme under lock i ca 15 minuter.

Servera med klyftade tomater

Tips!

I den här omeletten kan man slänga ner vad man har för grönsaker hemma. Gott att blanda i sambal oelek.

Kommentarer (2 st)

Vardagsmaten 2012-08-27 08:04

 

Christian, det har uppenbarligen smugit sig in ett fel i texten. Ändrar det omedelbart. Tack!

Christian 2012-08-13 19:19

 

Varför ska man starta ugnen?

Du måste vara inloggad för att kunna kommentera. Skapa ett konto eller logga in.

Ingredienser

Potatisomelett

  • 7 ägg
  • 1 dl grädde (eller mjölk (valfri fetthalt))
  • 4 st potatisar
  • 1 gul lök
  • 1,25 msk lagrad smakrik ost
  • ½ squash
  • 1 gul paprika
  • ½ aubergine
  • 1 rödlök
  • 1 krm salt
  • 1 krm svartpeppar (nymald)

Servera med:

  • 3 tomater