Laga vardagsmat med Pernilla & Tobbe

Potatisbullar

med bacon

Potatisbullar
Tid: 35 min Portioner: 4 Betyg:
  • Lägg till som favorit
  • E-post
  • Skriv ut

Så här gör du

1. Skala potatisen och koka den i lättsaltat vatten i ca 20 minuter. Häll av vattnet och mosa med en gaffel. Svalna några minuter.
2. Blanda ägg, mjölk, salt och peppar i en skål. Blanda med potatisen och gör platta bullar av smeten. Vänd bullarna i ströbröd. Hetta upp smör i en stekpanna och stek potatisbullarna gyllenbruna.
3. Stek bacon knaprigt. Riv rödkål och blanda med olja och vinäger.

Tips!

Blanda i keso i potatissmeten. Testa att byta ut en del av potatisen till kokta rödbetor. Har du färdigkokt potatis hemma går det riktigt snabbt att laga denna rätt, knappt 20 minuter. I receptet ovan har vi lagt till tiden för att även koka potatisen.

Kommentarer (9 st)

Elin 2015-12-15 14:09

 

Melody, mamma gjorde (och gör) alltid på potatismos, man har i mjölk, ägg och lite mjöl så att det blir som tjock filmjölk i konsistensen. Häller ut som plättar i stekpanna och steker gyllene. Om plättarna faller sönder kan man ha i lite mer mjöl.

Melody 2014-11-03 12:48

 

Kan man använda överblivet potatismos?

Kiki 2012-02-27 18:10

 

En favorit hos 4-åriga dottern! Men rackarns svåra att få att hålla ihop och det gick åt mängder av smör i pannan.

Vardagsmaten 2012-02-23 10:35

 

hmmm.. gjorde själv detta häromdagen och det tog inte så lång tid. Men det beror naturligtvis på koktiden på potatisen och hur många och stora potatisbullar man gör.

vardagsmamman 2012-02-20 22:17

 

Gott! Men tog 60min att göra.

Perre08 2012-02-20 18:38

 

Går även att ha lingonsylt till!

Kajsa 2011-08-10 19:44

 

Gott. Men man kan smaka av med saltet, personligen tyckte jag det blev lite för mycket med 1 tsk, kanske 3/4 tsk...

Vardagsmaten 2011-03-21 12:47

 

Hej Annika! Du har helt rätt! Ändrar tiden och skriver till i tipset..

Annika 2011-03-21 11:39

 

Kan väl knappast ta 20 minuter?

Du måste vara inloggad för att kunna kommentera. Skapa ett konto eller logga in.

Ingredienser

Potatisbullar

  • 1 kg potatis, potatisar
  • 2 ägg
  • 3 msk mjölk
  • 1 tsk salt
  • 1 krm svartpeppar (nymald)
  • 1,5 dl ströbröd
  • 1 msk smör

Rödkålssallad

  • 250 g rödkål
  • 3 msk rapsolja
  • 1 tsk rödvinsvinäger
  • 1 krm salt
  • 1 krm svartpeppar (nymald)

Servera med:

  • 250 g bacon
  • knäckebröd