Laga vardagsmat med Pernilla & Tobbe

Piri-pirigryta

med linser och fetaost

Piri-pirigryta
Tid: 30 min Portioner: 4 Betyg:
  • Lägg till som favorit
  • E-post
  • Skriv ut

Så här gör du

1. Skala och hacka löken och vitlöken grovt. Skala sötpotatisarna och dela dem i mindre kuber, ca 2x2 cm.

2. Fräs lök och vitlök i en kastrull i olivolja tills löken är mjuk.

3. Tillsätt linserna, potatiskuberna, vatten och de krossade tomaterna i kastrullen. Krydda med piri-piri och smaka av med salt och peppar. Låt sjuda i ca 20 min.

Servera med smulad fetaost och ett gott bröd.

Detta recept kommer från en av våra användare som var med och tävlade i kategorin om Bästa vegorecept.

Kommentarer (3 st)

likefood 2014-04-25 17:55

 

Kanske bättre att ange ca vikt i receptet istället.

VardagsmatenSanna 2013-08-29 10:08

 

Det beror klart på hur stora potatisarna är. Kanske det i vissa fall räcker med 4 om de är riktigt stora.

Cronqvist 2013-08-26 17:27

 

fast 6 sötpotatisar? Dom vi hitta va hur stora som helst, vägde nästan 709 gram. O det räckte, 6 sötpotatisar är mycket.

Du måste vara inloggad för att kunna kommentera. Skapa ett konto eller logga in.

Ingredienser

  • 6 st sötpotatisar
  • 1 gul lök
  • 2 vitlöksklyftor
  • 3 dl röda linser
  • 800 g krossade tomater
  • 4 dl vatten
  • 150 g fetaost
  • 2-3 tsk piri-piri
  • 3 msk olivolja
  • 1 krm salt
  • ½ krm svartpeppar (nymald)
  • bröd