Laga vardagsmat med Pernilla & Tobbe

Pestokyckling

med Pernilla Wahlgren

Tid: 25 min Portioner: 4 Betyg:
  • Lägg till som favorit
  • E-post
  • Skriv ut

Så här gör du

1. Sätt ugnen på 200C. Mixa basilika, pinjenötter, vitlök och parmesanost i en matberedare. Häll sakta ner oljan lite i taget. Beroende på hur tjock man vill ha peston kan det behövas mer eller mindre olja.
2. Dela gärna kycklingfileerna så det blir två tunnare fileer. Lägg kycklingfileérna i en ugnsfast form. Täck varje filé med pesto. Ställ in i ugnen i ca 15 minuter. Picka kycklingen och se så att de är färdiga.
3. Koka pasta enligt instruktionerna på förpackningen.

Servera med grönsallad, avokado, gurka och en dressing.

Tips!

Vill du inte göra egen pesto finns det goda färdiga att köpa. Använd gärna färsk tagliatelle

Kommentarer (17 st)

Holma 2017-06-07 12:38

 

Jättegott!

Moon 2014-04-03 13:14

 

Säger som dom andra suuuper gott. Har gjort denna rätt 2 ggr nu. Andra gången gjorde jag egna tagliatelli, ännu goare.

Ketty 2012-10-04 19:10

 

Ännu en ny favorit, och så smidigt och snabbt!

malkavian38 2012-07-30 20:57

 

Så lätt och gott!

Vardagsmaten 2012-03-30 09:37

 

Sofie, det går alldeles utmärkt att byta till t ex fläskfilé eller quornfilé.

Sofie 2012-03-29 01:04

 

kan man ta någon annan file om man inte äter kyckling t.ex. fläskfile

Vardagsmaten 2011-10-20 10:57

 

Toanme, tack för dina svar. Precis vad jag skulle ha tipsat om.

Toanme 2011-10-20 00:20

 

Madde: Man måste inte steka innan. Se det som att du marinerar en kyckling innan du grillar. Så länge kycklingen tillagas till rätt temperatur så.

Toanme 2011-10-20 00:20

 

Li: Du kan använda en mortel och göra peston på det sättet. Lite jobbigare kanske, men ibland blir det godare :)

Johanna 2011-10-18 18:45

 

Tog quornfiléer istället och det blev jättegott!

Li 2011-10-16 15:34

 

Om man som jag är student utan matberedare, går det att göra röran ändå på något sätt, för hand?

erica 2011-10-16 12:33

 

Jättegott att ha lax istället för kyckling!

Madde 2011-10-12 02:04

 

måste man inte steka kycklingen innan? man stoppar väl inte in rå?

Amanda 2011-07-23 19:09

 

Åh, så gott! Riktigt saftigt och smakrikt. Kokt sparris är gott till.

Luva 2011-07-04 17:48

 

Jättegott!

RockaLasse 2011-06-10 19:06

 

Magnificent!

Dale 2011-03-08 09:50

 

MUMMA!

Du måste vara inloggad för att kunna kommentera. Skapa ett konto eller logga in.

Ingredienser

Pestokyckling

  • 600 g kycklingfiléer
  • 2 krukor basilika
  • 50 g pinjenötter
  • 50 g parmesanost
  • 2 vitlöksklyftor
  • 1,5 dl olivolja
  • 1 krm salt
  • 1 krm svartpeppar (nymald)
  • 500 g tagliatelle

Grönsallad

  • 1 kruksallad
  • ½ Gurka
  • 1 avokado
  • 1 msk olivolja
  • 1 krm salt
  • 1 krm svartpeppar (nymald)
  • 1 tsk vinäger