Laga vardagsmat med Pernilla & Tobbe

Pestobakad lax

med basmatiris

Pestobakad lax
Tid: 35 min Portioner: 4 Betyg:
  • Lägg till som favorit
  • E-post
  • Skriv ut

Så här gör du

1. Värm ugnen till 175°C. Hacka lök och vitlök. Skär paprika och squash i bitar.
2. Fräs lök, vitlök och paprika i olivolja. Tillsätt squash, linser och ris. Fräs med en liten stund. Slå på tomater och vatten. Smula i buljongtärningen. Salta, peppra och låt allt sjuda under lock ca 20 minuter. Låt vila 5 minuter innan servering.
3. Lägg laxbitarna i en ugnsfast form. Skär ett litet snitt mitt i varje fiskbit och krydda med salt och peppar. Rör ihop pesto och keso och fördela på laxbitarna. Stek dem i ugn ca 15 minuter.

Tips!

Vill du inte blanda grönsakerna med linserna och riset går det bra att steka bredvid.

Kommentarer (11 st)

Pyr1 2016-10-18 22:37

 

Ops! Det funkade visst inte med smailys, det blev ???? i stället.

Pyr1 2016-10-18 22:35

 

??????????
Riktigt gott, smakerna gifter sig verkligen i munnen

Stina 2016-02-15 11:45

 

Riset blev ojämnt klart.

Anna1 2014-10-01 14:35

 

Varför ska man göra ett snitt? Ska man fylla snittet med kesoblandningen?

bubblis 2012-10-09 19:04

 

Oj oj vad barnen åt.

Krispiga 2012-06-24 14:48

 

Detta gick hem hos oss, gott och enkelt.

Lagerblad 2012-06-06 18:17

 

Fantastiskt gott!!

Johanna 2012-06-05 23:43

 

Det var gott det här, keso på laxen passade bra! Tyckte risblandningen fick skum färg (blev gråbrunt...) men har nu insett att jag glömde tomaterna... Det var gott ändå :)

Vardagsmaten 2012-02-23 10:34

 

Helt rätt :) Poängen här är att linser och ris får fräsa i oljan en stund innan de sen blir kokta. Praktiskt och gott!

Uselkock 2012-02-21 13:01

 

Nej, det ska man inte göra... Rätt bra recept, enkel.

Uselkock 2012-02-20 14:37

 

Hej! Ska man koka riset och linserna innan man lägger det med löken och paprikan?

Du måste vara inloggad för att kunna kommentera. Skapa ett konto eller logga in.

Ingredienser

Basmatiris med grönsaker

  • 1 gul lök
  • 1 vitlöksklyfta
  • 1 röd paprika
  • 2 msk olivolja
  • ½ squash
  • 1 dl röda linser
  • 2 dl basmatiris
  • 400 g krossade tomater
  • 2 dl vatten
  • 1 hönsbuljongtärning
  • 1 krm salt
  • 1 krm svartpeppar (nymald)

Pestobakad lax

  • 500 g lax
  • 4 msk keso
  • 1 msk pesto genovese
  • 1 krm salt
  • 1 krm svartpeppar (nymald)