Laga vardagsmat med Pernilla & Tobbe

Persiljekryddad fläskfilé

med klyftpotatis

Persiljekryddad fläskfilé
Tid: 45 min Portioner: 4 Betyg:
  • Lägg till som favorit
  • E-post
  • Skriv ut

Så här gör du

1. Ansa fläskfilén och skär en skåra i mitten av filén. Blanda smöret med klippt persilja och pressad vitlök. Fyll skåran i filén med persiljesmöret. Bind om med steksnöre. Bryn filén runt om i en gryta tills den fått fin färg. Salta och peppra. Häll på vatten, sätt på lock och låt sakta steka i ca 25 minuter.
2. Klyfta potatisen och ställ in i ugnen i 200°C i 20 minuter. Koka brysselkålen i lättsaltat vatten.
3. När filén är färdig, vispa ur grytan med vatten och krydda med salt, peppar och ev. lite persilja.

Servera fläskfilén skuren i tunna bitar tillsammans med klyftpotatis, brysselkål och sås.

Tips!

Byta ut persiljesmöret mot färskost med örtkryddor. Krydda gärna upp skysåsen med klippt persilja.

Kommentarer (9 st)

alf 2013-04-08 11:16

 

Självklart skall det vara både grädde och smör annars tappar man en massa smak!

marcus 2012-10-09 18:35

 

Om du inte har steksnöre kan du börja med att bryna köttet och sedan skära snittet. Såsen blir grymt god om du vispar ner nån dl grädde, soja, kalvfond, svartpeppar och reder av med Maizena. Gott med svartvinbärsgelé till.

malkavian38 2012-07-26 20:55

 

Åh Jesus vad god! Slog också i lite grädde i såsen. Mmm...

Cattis 2012-06-25 17:27

 

super gott... hade grädde i såsen och det var jätte gott.

veddigebo 2012-03-31 22:36

 

Jättegott, uppskattades av hela familjen :) Tillsatte morotsstavar till klyftpotatisen och kryddade med svartpeppar, salt och rosmarin mmmmm :)

Janne 2011-07-20 17:21

 

Smaskens fredagsmiddan klar!

Gina 2011-07-20 16:50

 

Låter gott. Och sköter sig självt

Angel 2011-07-19 07:29

 

Låter gott, detta ska testas:)

DT 2011-07-18 16:57

 

Trevligt!

Du måste vara inloggad för att kunna kommentera. Skapa ett konto eller logga in.

Ingredienser

Persiljekryddad fläskfilé

  • 800 g fläskfilé
  • 1 dl persilja (färsk)
  • 50 g smör
  • 2 vitlöksklyftor
  • 2 dl vatten
  • steksnöre
  • 1 kg potatis, potatisar
  • 2 dl vatten
  • 1 krm salt
  • 1 krm svartpeppar (nymald)

Servera med:

  • 300 g brysselkål