Laga vardagsmat med Pernilla & Tobbe

Persiljefärsbiffar

med potatismos och persiljesås

Persiljefärsbiffar
Tid: 30 min Portioner: 4 Betyg:
  • Lägg till som favorit
  • E-post
  • Skriv ut

Så här gör du

1. Koka potatisen i lättsaltat vatten i ca 20 minuter.
2. Blanda färsen med pressad vitlök, klippt persilja, olja, salt och peppar. Forma till valfria biffar. Stek biffarna i olja på medelhög värme tills de har fått fin färg runtomkring. Sänk värmen och stek ytterligare ca 5-7 minuter.
3. Häll av vattnet från potatisen. Blanda ner smör och mjölk och mosa med en elvisp. Vispa till ett jämnt mos. Smaka av med salt och peppar.
4. Blanda olja, persilja, basilika, ev. chili, salt och peppar i en skål. Mixa till en halvslät sås med stavmixer.

Servera med skivade tomater, skivad rödlök och rivna morötter. Ringla över olja, salt och peppar.

Tips!

Tillsätt gärna chili i persiljesåsen för extra smak.

Kommentarer (2 st)

sussi 2013-09-26 17:35

 

Håller med, jättegott men lång förberedelse tid.

Pyret 2012-02-22 19:14

 

Jättegoda biffar och persiljesåsen var uppskattad även av barnen.
Ett minus dock för lång förberedelse av allt.

Du måste vara inloggad för att kunna kommentera. Skapa ett konto eller logga in.

Ingredienser

Persiljefärsbiffar

  • 600 g nötfärs
  • 2 vitlöksklyftor
  • 3,25 msk persilja (färsk)
  • 2 msk rapsolja
  • 2 tsk salt
  • 1 krm svartpeppar (nymald)

Persiljesås

  • 1,5 dl rapsolja
  • 1 dl persilja (färsk)
  • 3,25 msk basilikablad
  • 1 msk rödvinsvinäger
  • 1 krm salt
  • 1 krm svartpeppar (nymald)

Potatismos

  • 1 kg potatis, potatisar
  • 2 msk smör
  • 3,25 msk mjölk
  • 1 krm salt
  • 1 krm svartpeppar (nymald)

Tomat- och löksallad

  • 3 tomater
  • 1 morot
  • 1 rödlök
  • 1 msk matolja
  • 1 krm salt
  • 1 krm svartpeppar (nymald)