Laga vardagsmat med Pernilla & Tobbe

Pepparstekt lövbiff

med råstekt potatis

Pepparstekt lövbiff
Tid: 30 min Portioner: 4 Betyg:
  • Lägg till som favorit
  • E-post
  • Skriv ut

Så här gör du

1. Skala potatisen och dela i 2x2 cm bitar, skölj av potatisen. Stek potatisen i olja tills den blivit mjuk och gyllenbrun. Blanda i champinjonerna och stek med några minuter.
2. Smält smör i en stek panna. Stek lövbiffarna snabbt på varje sida. Salta och peppra.
3. Blanda persilja med smöret och salt.

Servera med en råkostsallad (riv och blanda ihop morot, vitkål och äpple)

Tips!

Byta gärna persiljesmöret till t ex chilismör eller currysmör. Strimla lövbiffen i tunna skivor och stek med potatis och svamp. Byt gärna ut burksvampen till färska champinjoner eller kantareller.

Kommentarer (5 st)

saaandra 2014-11-05 09:17

 

hur mycket mjöl ska man ha i fisksmeten?

Elin 2014-10-28 18:36

 

Gott! Jag stekte med lite palsternacka med potatisen. Hade också i lite purjolök, citron och olivolja i salladen.

Vardagsmaten 2014-10-23 12:37

 

Spara tid genom att antingen behålla skalet på potatisen eller använd färdigskalad. Små bitar går snabbt att steka medan större bitar tar längre tid. Använd ev. ugnen när du steker potatisen.

BrittiskaOstGudinnan 2013-10-11 19:52

 

5 / 5 ostar, men det tog längre tid än vad det stod. c:

Johanna 2012-09-08 10:17

 

Gott med persiljesmör till potatis, salladen var oxå god! Det blev dock väldigt mycket potatis. Min sambo saknade sås till, men jag tyckte det dög bra med smöret.

Du måste vara inloggad för att kunna kommentera. Skapa ett konto eller logga in.

Ingredienser

Pepparstekt lövbiff

  • 600 g lövbiff
  • 1 krm salt
  • 2 krm svartpeppar (nymald)
  • 1 msk rapsolja
  • 1,5 kg potatis, potatisar
  • 200 g champinjoner

Persiljesmör

  • 50 g smör
  • 3,25 msk persilja

Råkostsallad

  • 2 morötter
  • 300 g vitkål
  • 2 äpplen