Laga vardagsmat med Pernilla & Tobbe

Pastasoppa

med pestocrème fraîche

Pastasoppa
Tid: 25 min Portioner: 4 Betyg:
  • Lägg till som favorit
  • E-post
  • Skriv ut

Så här gör du

1. Skala lök och morötter. Hacka fint. Skär sidfläsket i små bitar. Fräs lök, morötter och fläsk i smör i en kastrull. Häll på vatten och tomatkross på grönsakerna.
2. Blanda ner buljong, tomatpuré, pressad vitlök och basilika. Koka upp och puttra 5 minuter. Häll sedan ner pastan och koka ytterligare 10 minuter.
3. Blanda crème fraîche med pesto.

Tips!

För dig som vill äta denna soppa som vegetarisk. Byt ut sidfläsket mot en burk av dina favoritbönor. Byt peston till färska kryddor. Ännu matigare blir soppan om du blandar i tärnad squash.

Kommentarer (7 st)

Holma 2014-05-05 20:10

 

Jättegott! Hade i lite ajvar i soppan och istället för pesto blandade jag creme fraiche med färska kryddor, vitlök och salt, det passade jättebra till.

Christian 2012-12-06 19:54

 

Mums! Grabbarna på jobbet kommer att bli riktigt avundsjuka imorgon!

Maggie 2012-12-03 19:51

 

Lade ni en klick cremefraiche/pesto i soppan?

Johanna 2012-07-19 08:58

 

Jättegod! Alldeles för lite pasta dock :)

Jonas 2012-07-16 17:24

 

tack för det vegetariska alternativet. Det blev jättegott!

Föräldraledig 2012-02-13 14:04

 

Jättegod och matig! Ersatte den gula löken och vitlöken med en silverlök. Tog 4dl pasta och hade ingen grönsaksfond, så det fick bli en grönsaksbuljongstärning istället. Rökt sidfläsk användes.

Minimorsan 2012-01-24 23:08

 

Otroligt god och lättgjord mat! Blev en favorit hos sambon direkt och han brukar inte tycka om soppor överhuvudtaget. En macka med en god lagrad ost till blev pricken över i:et!

Du måste vara inloggad för att kunna kommentera. Skapa ett konto eller logga in.

Ingredienser

Pastasoppa

  • 6 dl vatten
  • 3 msk grönsaksfond
  • 400 g tomatkross
  • 2 msk tomatpuré
  • 2 morötter
  • 2 gula lökar
  • 1 vitlöksklyfta
  • 1 tsk basilika
  • 200 g sidfläsk
  • 1,5 tsk smör
  • 2 dl pastasnäckor
  • 2 dl crème fraîche
  • 4 msk pesto

Servera med:

  • rostat bröd