Laga vardagsmat med Pernilla & Tobbe

Pasta med vegochorizo

och ruccola

Pasta med vegochorizo
Tid: 25 min Portioner: 4 Betyg:
  • Lägg till som favorit
  • E-post
  • Skriv ut

Så här gör du

1. Skiva chorizon tunt. Skär champinjonerna i fjärdedelar. Hacka vitlöken och chilin. Skiva tomaterna. Tärna fetaosten. Sätt på vatten till pastan. Koka sedan pastan enligt instruktionerna på förpackningen. Spara lite av pastavattnet till serveringen.

2. Hetta upp olja tillsammans med oregano, chili och vitlök i en stor stekpanna. Fräs någon minut. Blanda sedan i champinjoner och korv. Fräs på låg värme så att det inte bränner vid men får fin färg.

3. Häll upp den kokta pastan i en stor skål och blanda ner korv- och svampblandningen från stekpannan. Se till att få med så mycket av oljan och ev. vätska ner i pastan. Ta ev. någon matsked av pastavattnet och blanda i om du vill ha det saftigare. Avsluta med att försiktigt blanda ner tomatskivor, fetaost och ruccola. Smaka av med peppar och salt. Servera!



Detta recept kommer från en av våra användare som var med och tävlade i kategorin om Bästa vegetariska recept.

Kommentarer (5 st)

Holma 2015-03-24 12:39

 

Jättegott! Bytte ut vegetarisk korv mot vanlig chorizo.

lindalindberg 2013-07-27 10:15

 

Jättegod mat!

jiemess 2013-03-18 19:29

 

Gott men lite torrt!

azin 2013-03-11 20:58

 

Jätte gott! Alla smaker kom fram då den inte var så såsig.

maran 2013-01-07 00:01

 

Det låter väldigt gott. Måste jag pova!

Du måste vara inloggad för att kunna kommentera. Skapa ett konto eller logga in.

Ingredienser

  • 500 g pasta (valfri sort)
  • 200 g vegetarisk chorizo
  • 200 g fetaost
  • 150 g champinjoner
  • 3 tomater
  • 80 g ruccola
  • 2 vitlöksklyftor
  • 1 röd chili (valfritt)
  • 4 msk olivolja
  • 1 msk oregano
  • 1 krm salt
  • 1-2 krm svartpeppar (nymald)