Laga vardagsmat med Pernilla & Tobbe

Pasta med sellerisås

med tagliatelle

Pasta med sellerisås
Tid: 25 min Portioner: 4 Betyg:
  • Lägg till som favorit
  • E-post
  • Skriv ut

Så här gör du

1. Hacka lök och vitlök fint. Skär selleri, morötter och broccoli i mindre bitar. Hetta upp olja i en stor kastrull eller gryta och lägg ner lök och vitlök. Stek mjukt på medelhög värme.

2. Blanda ner resten av grönsakerna tillsammans med passerade tomater, nymald svartpeppar och chili. Rör om. Tillsätt linser, vatten och buljongtärningar. Låt allt koka upp under omrörning och sänk sedan värmen. Låt sjuda under lock ca 15 min. Rör då och då. Sätt på vatten till pastan och koka enligt instruktionerna på förpackningen.

3. Mixa såsen med en stavmixer eller i en blender. Servera till pastan tillsammans med färsk persilja.

Detta recept kommer från en av våra användare som var med och tävlade i kategorin om Bästa vegetariska recept.

Tips!

Såsen passar även perfekt till ex. en lasagne eller gratäng.

Kommentarer (5 st)

Johanna333 2017-03-16 20:59

 

Det var ett misstag att mixa. Men hade i fetaost och det blev pricken över i.

Holma 2016-09-11 15:15

 

Inte min smak.

Mattias 2016-08-08 21:28

 

blev väldigt mycket sås, linserna förstörde lite men ändå helt okej

L8 2016-01-09 14:46

 

Kanon gott även utan linser (hade inga hemma) !

ciafia 2013-04-18 18:50

 

Det blev enormt mycket sås till mängden pasta. Gillar inte att mixa linserna men smaken var god.

Du måste vara inloggad för att kunna kommentera. Skapa ett konto eller logga in.

Ingredienser

  • 1 knippe stjälkselleri
  • 1 gul lök
  • 2 vitlöksklyftor
  • 2-3 morötter
  • 250 g broccoli
  • 400 g passerade tomater
  • 2,5 krm svartpeppar (nymald)
  • 1 krm chilipeppar
  • 2 grönsaksbuljongtärningar
  • 6 dl vatten
  • 2 dl röda linser
  • 500 g tagliatelle