Laga vardagsmat med Pernilla & Tobbe

Pasta Haket

med fetaost

Pasta Haket
Tid: 25 min Portioner: 4 Betyg:
  • Lägg till som favorit
  • E-post
  • Skriv ut

Så här gör du

1. Skär kycklingfileérna i mindre bitar. Koka upp vatten till pastan och koka den sedan enligt anvisningarna på förpackningen.

2. Stek kycklingen tillsammans med pressad vitlök och krydda med salt och peppar. Vill man kan man krydda kycklingen med lite chili eller paprika för extra smak.

3. Tillsätt crème frâiche, grädde, sambal oelek, basilika, persilja och lite citronsaft (eller vitt vin). Låt såsen puttra på svag värme tills kycklingen är helt klar. Servera såsen med pasta skruvar och smula över fetaost.

Detta recept kommer från en av våra användare som var med och tävlade i kategorin om Bästa kycklingrecept.

Tips!

Anpassa styrkan i såsen med mängden sambal oelek.

Kommentarer (12 st)

Holma 2014-04-07 20:07

 

Det var jättegott!

Marcelle 2014-03-25 09:10

 

Åt detta igår och det super gott, hela familjen älskade det t-o-m barnen som är 5 år och 7 år. Det kommer vi att göra om garanterat !

Skalman76 2013-09-16 19:32

 

Hela familjen uppskattade maten. Betyg 8/10 enligt barnen.

litenpyret 2013-05-19 23:34

 

Gott och lätt. Dock tyckte inte barnen om det :(.

VardagsmatenSanna 2013-03-18 10:22

 

Jessicah, vad roligt att du tittade in och såg att din rätt var med bland de vi valt ut :) Tack för tipset med champinjoner!

Jezzica 2013-03-10 18:22

 

Vi gillar med mycket pasta sås så vi tog 2dl grädde i stället för några matskedar mums. Kanske inte så nyttigt men riktigt gott.

CarolamedC 2013-03-07 12:15

 

Mycket god, uppskattad av hela familjen.

Jezzica 2013-03-06 21:16

 

Mums Riktigt gott. Den här rätten kommer finnas på vårat bord flera gånger till. En fullpoängare från vår familj. Enkel och snabbt att tillaga dessutom.

Jessicah 2013-03-04 19:05

 

Detta är ju mitt recept! Kul att ni gillar det, har ju dock glömt att skriva att det ska vara champinjoner i, så prova det nästa gång! :) Stek dem i lite smör efter att ni stekt kycklingen och blanda ner dom i såsen sen :)

azin 2013-03-04 13:00

 

Jättegott!

Liinnea 2013-03-02 16:08

 

Pasta, kyckling och fetaost - vad kan gå fel liksom?

Christian 2013-01-14 19:30

 

Underbart! Denna borde ha vunnit tävlingen om bästa kycklingrätt, 10 av 10!

Du måste vara inloggad för att kunna kommentera. Skapa ett konto eller logga in.

Ingredienser

  • 500 g kycklingfiléer
  • 2 dl crème fraîche
  • 3,25 msk grädde (valfri fetthalt)
  • 1-2 vitlöksklyfta
  • 1-2 tsk sambal oelek
  • 20 g basilika (fryst)
  • 20 g persilja (fryst)
  • 1 krm salt
  • 2 krm svartpeppar (nymald)
  • Några droppar citronsaft eller lite vitt vin
  • 100 g fetaost
  • 500 g pastaskruvar