Laga vardagsmat med Pernilla & Tobbe

Paprikaomelett

med lök och vitlök

Paprikaomelett
Tid: 30 min Portioner: 4 Betyg:
  • Lägg till som favorit
  • E-post
  • Skriv ut

Så här gör du

1. Skala löken och skiva i tunna skivor. Skär paprikorna i avlånga smala bitar. Fräs de mjuka i smör tillsammans med hackade vitlöksklyftor.
2. Blanda ägg och vatten med salt och peppar. Häll blandningen i en stor stekpanna. Puttra ca 10 minuter. Lägg sedan över grönsakerna på omeletten och låt allt puttra ca 10 minuter till eller tills omeletten stelnat. Lägg gärna ett lock över så går det hela lite fortare.

Tips!

Häll de stekta grönsakerna och äggblandningen i en ugnsfast form och ställ in i ugnen, 200°C, enkelt att då även öka mängden.

Kommentarer (6 st)

Holma 2015-09-28 18:55

 

Lite smaklöst, gör det nog inte igen.

BrittiskaOstGudinnan 2013-10-30 18:25

 

3/5 ostar, man kan lägga till lite mer kryddor!

Anders 2013-03-21 23:05

 

Liten riven ost ovanpå som får smälta sista 10 min samt några stänk tabasco vid servering lyfte detta till en riktigt bra omelett.

Melise 2012-11-06 23:15

 

Gott med enkla smaker. Stekte även champinjoner och hade turkisk yoghurt till det vart super. Kommer att göra om det:)

Pyret 2012-02-23 19:52

 

Trist och smaklöst recept. Gick att äta men inte mer. Kommer inte laga detta igen :(.

Custuz 2012-02-22 16:04

 

Mycket gott! Jag fräste grönsakerna i paprika- och chili- krydda, att rekomendera!:)

Du måste vara inloggad för att kunna kommentera. Skapa ett konto eller logga in.

Ingredienser

Paprikaomelett

  • 10 ägg
  • 3,25 msk vatten
  • 1 gul lök
  • 2 vitlöksklyftor
  • 1 röd paprika
  • 1 gul paprika
  • 3,25 msk timjan (färsk)
  • 1 msk smör
  • 1 krm salt
  • 1 krm svartpeppar (nymald)

Servera med:

  • knäckebröd