Laga vardagsmat med Pernilla & Tobbe

Paprikakryddad fläskkarré

med potatissallad

Paprikakryddad fläskkarré
Tid: 30 min Portioner: 4 Betyg:
  • Lägg till som favorit
  • E-post
  • Skriv ut

Så här gör du

1. Skala potatisen och dela den i fjärdedelar. Koka i lättsaltat vatten ca 10 minuter. Skölj sedan med kallt vatten.
2. Marinad: blanda oljan med pressad vitlök, paprikapulver, chilipulver, salt, peppar och pensla köttet. Stek eller grilla sedan köttet tills det är färdigt.
3. Potatissallad: blanda créme fraiche med pressad vitlök, gräslök, olja, salt och peppar. Blanda försiktigt med potatisen.

Servera med skivad paprika och sallad

Tips!

Fläskkarrén är riktigt god att även slänga på grillen. Perfekt med den fräscha potatissalladen som är god att göra på nypotatis.

Kommentarer (5 st)

Indus1943 2016-07-07 09:49

 

Hur mycket råvaror som ska användas uteblir

Holma 2015-02-06 12:38

 

Jättegott!

Johanna 2013-01-24 13:09

 

Tyckte inte om potatissalladen, edn var lite geggig och smaklös tyvärr.

JohannaHbg 2013-01-12 19:01

 

Helt ok men man ska absolut INTE blanda ihop potatis salladen förrän precis innan servering...

MrGreve 2011-06-29 09:51

 

Kanongott

Du måste vara inloggad för att kunna kommentera. Skapa ett konto eller logga in.

Ingredienser

Paprikakryddad fläskkarré

  • 600 g fläskkarré
  • 2 krm salt
  • 1 krm svartpeppar (nymald)
  • 1 tsk paprikapulver
  • 2 krm chilipulver (valfritt)
  • 3 msk rapsolja
  • 1 vitlöksklyfta

Potatissallad

  • 1,5 kg potatis, potatisar
  • 2 dl crème fraîche
  • 2 vitlöksklyftor
  • 3,25 msk gräslök (färsk)
  • 1 tsk rapsolja
  • 1 krm salt
  • 1 krm svartpeppar (nymald)

Servera med:

  • 1 dl rostade solroskärnor
  • 1 kruksallad
  • 2 röda paprikor