Laga vardagsmat med Pernilla & Tobbe

Pannbiff

med potatis- och tomatsallad

Pannbiff
Tid: 30 min Portioner: 4 Betyg:
  • Lägg till som favorit
  • E-post
  • Skriv ut

Så här gör du

1. Koka potatisen i lättsaltat vatten ca 15 minuter.
2. Hacka lök och vitlök fint. Finstrimla oreganon. Blanda lök, vitlök, oregano, olja, salt och peppar med färsen. Värm olja i en stekpanna. Lägg ner färsen och tryck ut den tills den fyller pannan. Stek 5 minuter på varje sida på medelhög värme. Stek sedan ytterliggare 5 minuter på varje sida på låg värme.
3. Dela paprikan i tunna strimlor och tomaterna i klyftor. Skiva purjolöken i tunna skivor. Blanda med den kokta potatisen i en stor skål. Blanda olja, saft från citronen, bladpersilja, salt och peppar. Häll över potatisalladen och blanda ordentligt.

Tips!

Istället för en stor pannbiff kan man göra flera små. Låt alla själv blanda potatis med tomatsallad Blanda oregano och créme fraiche till en god sås

Kommentarer (4 st)

Holma 2013-09-09 20:42

 

Jättegott. Gjorde 8 st pannbiffar istället för en stor.

lillana 2012-11-11 23:39

 

Gjorde en stor biff. Jätte saftig och god. Passade bra med potatissalladen.
Helt klart en rätt som kommer i repris i vårt kök.

Lidingöpappan 2011-10-05 10:35

 

Nja. Mycket rester på tallrikarna.

cedda111 2011-06-28 21:42

 

Kanon gott

Du måste vara inloggad för att kunna kommentera. Skapa ett konto eller logga in.

Ingredienser

Pannbiff

  • 600 g nötfärs
  • 1 ägg
  • 1 tsk salt
  • 1 msk oregano
  • 2 vitlöksklyftor
  • 1 gul lök
  • 1 msk rapsolja
  • 1 krm svartpeppar (nymald)

Potatis- och tomatsallad

  • 1 kg potatis, potatisar
  • 1 gul paprika
  • 3 tomater
  • 1 purjolök
  • 1 dl rapsolja
  • ½ citron
  • 3,25 msk bladpersilja (valfritt)
  • 1 tsk salt
  • 1 krm svartpeppar (nymald)