Laga vardagsmat med Pernilla & Tobbe

Panerad fläskfilé

med örtris

Panerad fläskfilé
Tid: 30 min Portioner: 4 Betyg:
  • Lägg till som favorit
  • E-post
  • Skriv ut

Så här gör du

1. Skär fläskfilén i 1 cm tjocka skivor. Blanda ströbröd med riven parmesanost, salt och peppar på ett fat. Häll upp mjöl på ett annat fat och vispa upp ägget i en skål. Vänd fläskfilébitarna först i mjöl sedan ägget och sist ströbröd/parmesanost blandningen. Hetta upp olja i en stekpanna och stek bitarna gyllenbruna.
2. Skär purjolöken i tunna slantar och hacka basilikan. Hetta upp smör i en kastrull och fräs purjolöken någon minut. Blanda ner riset och vänd några gånger. Rör i hackad basilika, vatten och grönsaksfond. Koka i 15 minuter. Låt sedan stå och vila ca 5 minuter.

Servera med rivna morötter, gurkstavar och kall gräddfil

Tips!

Byt ut riset till bulgur eller couscous. Krydda paneringen med cayennepeppar för extra sting.

Kommentarer (9 st)

Hälsosamståkuk 2017-02-28 20:15

 

Godare med fiskfilé typ torsk

Johanna 2013-04-05 19:32

 

Bättre än väntat med purjolök i riset!

Mii 2012-09-01 11:44

 

Mycket gott!

elvis 2012-08-19 21:28

 

Hur gott som helst!

Kiki 2012-03-07 11:09

 

Supersmaskigt! Men man får va försiktig när man steker så det inte bränns.

Pyret 2012-02-27 20:32

 

Mumsig rätt! Köttet blev mycket gott med parmesanpaneringen. Alla i familjen, två vuxna och tre barn gav tummen upp.

niiiiina 2011-08-29 22:55

 

Gjorde en grönsakssallad till, jätte god rätt!

FredrikM 2011-08-26 15:43

 

Ser fint ut!

Katarina 2011-08-21 14:41

 

Super gott! Tärnade i lite färskpaprika med! Mums!

Du måste vara inloggad för att kunna kommentera. Skapa ett konto eller logga in.

Ingredienser

Ingredienser

  • 600 g fläskfilé
  • 1 ägg
  • 20 g riven parmesanost
  • 3,25 msk ströbröd
  • 1 dl mjöl
  • 1 tsk salt
  • 1 krm svartpeppar (nymald)
  • 1 msk rapsolja

Örtris

  • 1 purjolök
  • 1 dl basilika (färsk)
  • 3 dl basmatiris
  • 6 dl vatten
  • 1 msk grönsaksfond
  • 1 msk smör

Servera med:

  • 4 morötter
  • 1 Gurka
  • 2 dl gräddfil