Laga vardagsmat med Pernilla & Tobbe

Paella

med kyckling och saffran

Tid: 40 min Portioner: 4 Betyg:
  • Lägg till som favorit
  • E-post
  • Skriv ut

Så här gör du

1. Stek kycklingklubborna på medelhög värme i en djup stekpanna. Krydda med salt och peppar. Lyft ur och lägg på ett fat så länge.

2. Skala och finhacka lök och vitlök. Fräs tillsammans med riset i stekpannan ca 2-3 minuter. Tillsätt saffran och vin. Låt koka någon minut. Häll därefter på den varma buljongen och lägg tillbaka kycklingklubborna. Låt allt koka under lock ca 20 minuter.

3. Skölj, kärna ur och tärna paprikan. Lägg paprika, bönor och sparris ovanpå riset när ca 5 minuter återstår av koktiden. Täck med lock.

Servera direkt från stekpannan, toppa gärna färsk persilja. Salta, peppra och ringla över olivolja precis innan servering.

Tips!

Har du överblivet ris går det alldeles utmärkt att laga paellan på det. Gör som ovan men minska koktiden till 5 minuter. Det går bra att använda kycklingfilé istället för kycklingben om du vill det.

Kommentarer (2 st)

Holma 2016-09-21 12:26

 

Jättegott!

elisen 2016-06-29 18:18

 

Jättegott!

Du måste vara inloggad för att kunna kommentera. Skapa ett konto eller logga in.

Ingredienser

  • 1 gul lök
  • 2 Garant Eko vitlöksklyftor
  • 2 dl ris
  • 1 paket saffran
  • 1 dl vitt vin eller matlagningsvin
  • 3 dl hönsbuljong
  • 1 röd paprika
  • 1 pkt edamamebönor
  • 1 pkt Garants djupfrysta Grönsparris
  • 6-8 kycklingklubbor
  • olivolja
  • salt
  • nymald svartpeppar