Laga vardagsmat med Pernilla & Tobbe

Ostpiroger

med örtdressing

Ostpiroger
Tid: 45 min Portioner: 4 Betyg:
  • Lägg till som favorit
  • E-post
  • Skriv ut

Så här gör du

1. Blanda mjöl, bakpulver och salt i en skål. Blanda äggula, olja och mjölk i en annan skål. Häll sedan över äggblandningen med mjölet och rör till en fin deg. Dela degen i 10 bitar och kavla ut till en 10 cm cirkel.
2. Lägg en klick philadelfiaost på mitten, toppa med riven mozzarella. Fukta kanterna med lite vatten och vik över ena delen så att det blir en halvmåne. Pensla med uppvispat ägg. Ställ in i ugnen i 200°C i ca 20 minuter.
3. Blanda oljan med finhackade örter och servera till pirogerna och en grönsallad.

Tips!

Fräs upp röd paprika i bitar och lägg i pirogerna.

Kommentarer (4 st)

Petra 2012-10-01 16:28

 

Hur kommer det sig att det är 1 ägg i det här pirog-receptet men 2 i den med köttfärs?

Vardagsmaten 2012-02-23 10:24

 

Lillasyster, ett tips är att du har i lite chilipeppar eller paprikapulver. Eller blanda i lite av de örter du ev. har till dressingen. Blir supergott :)

Lillasyster 2012-02-21 16:33

 

Lite tråkig i smaken, skulle behöva kryddning...

Cissi 2011-05-30 20:03

 

Använde fullkornsmjöl istället och de blev kanongott!

Du måste vara inloggad för att kunna kommentera. Skapa ett konto eller logga in.

Ingredienser

Ostpiroger

  • 5 dl vetemjöl
  • 2,5 krm bakpulver
  • 2,5 krm salt
  • 1 ägg
  • 4 msk rapsolja
  • 1,75 dl mjölk
  • 200 g mozzarella
  • 200 g philadelfiaost

Örtdressing

  • 1 dl blandade örter (t ex, basilika, oregano, persilja)
  • 1 dl olivolja

Servera med:

  • 200 g blandad sallad