Laga vardagsmat med Pernilla & Tobbe

Ostbakad fläskkotlett

med tagliatelle

Ostbakad fläskkotlett
Tid: 30 min Portioner: 4 Betyg:
  • Lägg till som favorit
  • E-post
  • Skriv ut

Så här gör du

1. Sätt ugnen på 150°C
2. Stek kotletterna i smör i en stekpanna några minuter på varje sida, lägg sedan I en ugnsfast form. Skär tomaterna och mozzarellan i ½ cm tjocka skivor, lägg tomaterna på kotletterna och strö över salt och timjan. Lägg en skiva mozzarella överst och avsluta med nymald svartpeppar. Ställ in I ugnen I 15 minuter.
3. Sätt på vatten till tagliatellen och följ instruktionerna på förpackningen. Blanda en sallad med halverade småtomater, skivad avokado, olja, salt och citronsaft.

Tips!

Droppa 1 tsk balsamvinäger på kotletterna innan de ska in i ugnen för en syrligare smak. Bred på ett tunt lager dijonsenap under tomaterna. Fläskkotletten går bra att byta ut till annat fläskköttet, som ex. fläskfilé eller fläskkarré.

Kommentarer (5 st)

emma86 2016-02-26 21:12

 

Ingen höjdare alls. Tycker köttet blev väldigt vattnigt så jag lämnade kvar mer än halva köttet.

Vardagsmaten 2012-05-31 13:53

 

ohlson och Johanna, helt rätt. Det är små bitar av mozzarella. Blir gudomligt gott när de smälter i pastan

Sofie 2012-05-29 23:36

 

Väldigt gott och enkelt att göra

ohlson 2012-05-28 17:19

 

@johanna. antar att d e mozzarellatärningar. :)

Johanna 2012-05-25 23:05

 

Vad är det som ligger ovanpå pastan på bilden?

Du måste vara inloggad för att kunna kommentera. Skapa ett konto eller logga in.

Ingredienser

  • 600 g fläskkotletter
  • 1 mozzarella
  • 2 tomater
  • 1 msk timjan (färsk)
  • 1 msk smör
  • 1 krm salt
  • 1 krm svartpeppar (nymald)

Sallad

  • 1 kruksallad
  • 200 g småtomater
  • 1 avokado
  • 1 msk rapsolja
  • 1 tsk citroner
  • 1 krm salt

Servera med:

  • 500 g tagliatelle
  • parmesanost (valfritt)
  • Marinerade grönsaker (valfritt)