Laga vardagsmat med Pernilla & Tobbe

Ost- och korvomelett

med tomatsallad

Ost- och korvomelett
Tid: 30 min Portioner: 4 Betyg:
  • Lägg till som favorit
  • E-post
  • Skriv ut

Så här gör du

1. Skiva lök och korv i tunna skivor. Fräs några minuter i smör i en stor stekpanna. Smula ner fetaosten och rör runt. Sänk värmen till lägsta. Blanda ägg, yoghurt, salt och peppar. Häll blandningen över ost- och korvblandningen i stekpannan. Rör runt lite så att allt fördelar sig jämnt. Sätt gärna på ett lock. Stek på låg värme i ca 15 minuter eller tills omeletten har stannat.
2. Koka haricots verts i lättsaltat vatten några minuter. Häll av vattet och skölj med kallt vatten. Skiva tomater och rödlök i tunna skivor. Blanda med haricots verts, olja, vinäger och salt i en skål.

Tips!

Välj gärna kryddstarka korvar

Kommentarer (2 st)

Holma 2016-09-16 19:22

 

Jättegott!

MV 2011-08-23 20:46

 

Hur gott som helst...och enkelt och snabbt. Använd chorizokorv.

Du måste vara inloggad för att kunna kommentera. Skapa ett konto eller logga in.

Ingredienser

Ost- och korvomelett

  • 8 ägg
  • 3 msk turkisk yoghurt
  • 1 tsk salt
  • 1 krm svartpeppar (nymald)
  • 100 g fetaost
  • 1 gul lök
  • 2 tjocka korvar
  • 1 msk smör

Tomatsallad

  • 3 tomater
  • 1 rödlök
  • 100 g haricots verts
  • 2 msk olivolja
  • 1 tsk vinäger
  • 1 krm salt