Laga vardagsmat med Pernilla & Tobbe

Örtkryddad fläskkarré

med potatisklyftor

Örtkryddad fläskkarré
Tid: 30 min Portioner: 4 Betyg:
  • Lägg till som favorit
  • E-post
  • Skriv ut

Så här gör du

1. Sätt ugnen på 225°C. Blanda olja med kryddor till köttet. Pensla köttet runt om och låt stå medan du förbereder resten.
2. Tvätta potatisen och skiva den i klyftor. Lägg i en ugnsfast form och ringla över olja och salt. Ställ in i ugnen i 20 minuter.
4. Stek fläskkarréskivorna några minuter på varje sida. Koka haricots verts i lättsaltat vatten i ca 5-6 minuter.
5. Blanda yoghurt med kryddor, olja och pressad vitlök.

Tips!

Köp en hel fläskkarréstek och tillaga i ugnen dagen innan. Vill du är det gott att byta haricots verts mot t ex brysselkål. Om du använder torkade kryddor, ta hälften och smaka av innan du kryddar med mer.

Kommentarer (7 st)

Holma 2014-03-20 21:55

 

Jag tog fläskytterfile och det blev jättebra.

Holma 2014-03-18 22:22

 

Jättegott!

tonny 2013-04-22 19:09

 

Ok rätt men ingen ny favorit. Potatis till en hel pluton.

EvaS 2012-11-18 16:14

 

ingen jättehöjdare

Johanna 2012-05-25 23:08

 

Är de provencalska kryddornas mått angivet med färska eller torkade kryddor? Jag tog torkade nämligen och såsen blev väldigt...strävt kryddad ;)

Sofie 2012-05-19 18:47

 

väldigt gott och enkelt att göra :) alla tyckte det var jätte gott med taztiki :)

vaek 2011-05-08 11:53

 

Super gott! Nästan lyxigt och ändå så lätt att tillaga! Serverades med en god "gigondas".Mums!

Du måste vara inloggad för att kunna kommentera. Skapa ett konto eller logga in.

Ingredienser

Örtkryddad fläskkarré

  • 600 g fläskkarré
  • 3 msk rapsolja
  • 3 msk provençalska kryddor (frysta)
  • 1 kg potatis, potatisar
  • 1 msk rapsolja
  • 1 tsk salt

Örtsås

  • 2 dl turkisk yoghurt
  • 3 msk provençalska kryddor (frysta)
  • 1 msk rapsolja
  • 1 vitlöksklyfta

Servera med:

  • 250 g haricots verts