Laga vardagsmat med Pernilla & Tobbe

Oreganokryddad köttfärs

med grönsaker, ris och sötstark sås

Oreganokryddad köttfärs
Tid: 25 min Portioner: 4 Betyg:
  • Lägg till som favorit
  • E-post
  • Skriv ut

Så här gör du

1. Koka riset enligt förpackningens instruktioner
2. Lägg grönsaksblandningen i en kastrull och täck med vatten. Koka upp och koka 2-3
minuter. Häll av vattnet och ställ åt sidan.
3. Smält 1 msk smör i en stekpanna och fräs nötfärsen tills den är genomstekt. Krydda
med salt, peppar och oregano. Lägg över i en stor gryta. Blanda ner grönsaker och ris med köttfärsen.
4. Blanda créme fraiche med sweet chilisås.

Tips!

Byt ut grönsakerna till era egna favoriter. Det blir både roligt och gott att byta ut riset mot tortillabröd och fylla bröden med kött, grönsaker och sås.

Kommentarer (5 st)

yido 2016-02-03 16:11

 

fina fisken!

Vikinga 2016-01-27 21:13

 

Det blev för torrt även om jag gjorde såsen.

Anna2014 2014-12-31 12:18

 

I ingredienslistan står sötsur sås och i receptet står sweet chilisås, vad ska det vara?

Pinnacle 2013-12-08 09:10

 

Det är ganska stor skillnad på sötsur och sweet chilisås...

Johanna 2011-10-26 21:45

 

Tog quornfärs, men sojafärs hade varit godare. Hade velat ha lite chili i oxå. Det var himla gott med blandningen av salt och sött till!

Du måste vara inloggad för att kunna kommentera. Skapa ett konto eller logga in.

Ingredienser

Köttfärsblandning

  • 500 g nötfärs
  • 1 msk oregano
  • 1 krm salt
  • 1 krm svartpeppar (nymald)
  • 1 msk smör
  • 500 g frysta grönsaker (ärter, majs, paprika)
  • 3 dl ris

Sås

  • 2 dl crème fraîche
  • 3,25 msk sötsursås

Servera med:

  • 150 g jordnötter
  • 150 g krossad ananas