Laga vardagsmat med Pernilla & Tobbe

Mumsig makrillpasta

med parmesanost

Mumsig makrillpasta
Tid: 20 min Portioner: 4 Betyg:
  • Lägg till som favorit
  • E-post
  • Skriv ut

Så här gör du

1. Sätt på vatten till pastan och koka enligt instruktionerna på förpackningen.

2. Blanda makrill, crème fraîche, ärtor och broccoli i en stor kastrull. Låt allt bli varmt och tillsätt sedan matlagningsgrädde, buljong, salt och peppar. Puttra någon minut och smaka av.

3. Servera pastan med makrillsåsen och hyvlad parmesanost.

Detta recept kommer från en av våra användare som var med och tävlade i kategorin om Bästa fiskrecept.

Kommentarer (5 st)

Walles 2014-01-15 12:56

 

Jag struntade i buljongtärningen helt och det blev bra ändå!

Walles 2014-01-14 10:24

 

I ingredienserna finns en "buljongtärning", men i instruktionen ska man blanda i "buljong".

Är det buljongtärningen som ska ner eller ska man hälla på vatten också (så det blir buljong)?

azin 2013-04-17 17:04

 

Den här rätten kommer vi absolut laga igen. Älskar den!!! Önska att det var mer av röran dock, då vi äter gårdagens middag till lunch.

VardagsmatenSanna 2013-02-28 10:42

 

Tyvärr har det tekniska systemet ändrat vad det ska stå. Men nu ska det vara ordnat.

ingela 2013-02-21 21:59

 

Vadå 4,5 makrill?? Burkar eller fiskar?

Du måste vara inloggad för att kunna kommentera. Skapa ett konto eller logga in.

Ingredienser

  • 3 burkar makrill i tomatsås (ca 125g/burk)
  • 2 dl crème fraîche med tomat och basilikasmak
  • 1,5 dl matlagningsgrädde
  • 100 g gröna ärter
  • 100 g broccoli
  • 1 grönsaksbuljongtärning
  • 1 krm salt
  • 2 krm svartpeppar (nymald)
  • 500 g pasta
  • 100 g parmesanost