Laga vardagsmat med Pernilla & Tobbe

Morotsplättar

med bacon

Morotsplättar
Tid: 30 min Portioner: 4 Betyg:
  • Lägg till som favorit
  • E-post
  • Skriv ut

Så här gör du

1. Blanda ut mjölet med hälften av mjölken till en slät smet. Tillsätt sedan resten av mjölken, äggen och salt. Rör till en slät smet. Blanda sist i 2 msk smält smör. Finriv morötterna och blanda med smeten. Hetta upp plättjärnet och klicka i lite smör. Häll i smeten och grädda tunna plättar.
2. Stek kotlettbaconet några minuter på varje sida i ett stekjärn. Riv resten av morötterna och servera till.

Tips!

Byt morötterna i plättarna mot spenat Går lika bra att göra vanliga pannkakor av denna smet.

Kommentarer (2 st)

EnsammaPappan 2012-06-25 16:10

 

jag kör med ca 33% grahamsmjöl för att få dem lite matigare

Stiffe 2011-08-29 20:27

 

Gött! Vi la till riven potatis för att göra det hela lite matigare.

Du måste vara inloggad för att kunna kommentera. Skapa ett konto eller logga in.

Ingredienser

Morotsplättar

  • 3 dl mjöl
  • 6 dl mjölk
  • 3 ägg
  • 1 tsk salt
  • 3 msk smör
  • 3 morötter

Servera med:

  • 300 g kotlettbacon
  • 3 morötter
  • knäckebröd