Laga vardagsmat med Pernilla & Tobbe

Michaels paprikatorsk

med tagliatelle

Michaels paprikatorsk
Tid: 25 min Portioner: 4 Betyg:
  • Lägg till som favorit
  • E-post
  • Skriv ut

Så här gör du

1. Sätt på vatten till pastan. Koka enligt instruktionerna på förpackningen.
2. Dela och skär bort kärnhus och innerväggar på paprikorna, skär i bitar. Skiva löken. Fräs lök och paprika i lite smör i en kastrull i ca 5 minuter. Tillsätt 2-3 msk vatten och en buljongtärning och koka ca 5 minuter till under lock. Mixa med en stavmixer och passera såsen genom en sil. Smaka av med salt och peppar.
3. Skiva svampen och stek i lite smör. Salta och peppra fisken, stek den i smör några minuter på varje sida. Om du vill kan du använda en stektermometer och låta fisken få en innertermperatur på runt 50 grader.

Servera pastan med såsen, svampen, fisken och toppa med ruccola.

Kommentarer (2 st)

Walles 2013-11-22 22:07

 

Om man köper torskrygg i bitar från en frysdisk kan det vara en bra idé att dela dem innan stekning så de blir tunnare. Jag gjorde inte det och det tog lång tid att steka.

alf 2012-09-03 22:47

 

Varför förstöra en maträtt med att mixa såsen. En sås som man missat i bild och bliden hade vuxit med lite färgglada grönsaker som gröna ärter rivna morötter och paprikastrimlor.

Du måste vara inloggad för att kunna kommentera. Skapa ett konto eller logga in.

Ingredienser

  • 800 g torskrygg
  • 3 gula paprikor
  • 1 gul lök
  • 1 buljongtärning
  • 150 g champinjoner (färska)
  • 500 g tagliatelle
  • 2-3 msk smör
  • 2,5 krm salt
  • 1 krm svartpeppar
  • 70 g ruccola