Laga vardagsmat med Pernilla & Tobbe

Mexikansk gryta

med quorn

Mexikansk gryta
Tid: 30 min Portioner: 4 Betyg:
  • Lägg till som favorit
  • E-post
  • Skriv ut

Så här gör du

1. Finhacka lök och vitlök. Skär morot och paprika i mindre bitar. Hetta upp olja i en gryta tillsammans med chilipasta, vitlök och lök. Blanda ner quornfärsen och bryn.

2. Tillsätt morot, paprika, majs, bönor, vatten och krossade tomater. Koka upp och sjud sedan i ca 15 minuter. Smaka av med salt och peppar.

3. Servera grytan med crème fraîche och ett gott bröd.

Detta recept kommer från en av våra användare som var med och tävlade i kategorin om Bästa vegetariska recept.

Tips!

Blanda gärna i en påse tacokryddor och servera en tomatsalsa till grytan. Prova även att fördela grytan på tortillabröd tillsammans med sallad.

Kommentarer

Inga kommentarer finns för detta recept.

Du måste vara inloggad för att kunna kommentera. Skapa ett konto eller logga in.

Ingredienser

  • 300 g quornfärs
  • 1 gul lök
  • 2 vitlöksklyftor
  • 120 g majs
  • 1 röd paprika
  • 1 morot
  • 200 g kidneybönor
  • 2,5 krm röda chilipaste
  • 3,25 msk vatten
  • 400 g krossade tomater
  • 2 dl crème fraîche
  • 1 krm salt
  • 1 krm svartpeppar (nymald)