Laga vardagsmat med Pernilla & Tobbe

Matvete med halloumi

och gremolata

Matvete med halloumi
Tid: 30 min Portioner: 4 Betyg:
  • Lägg till som favorit
  • E-post
  • Skriv ut

Så här gör du

1. Koka matvetet enligt instruktionerna på förpackningen. (använd gärna en buljongtärning istället för salt). Strimla rödlöken och lägg i kallt vatten. Skiva champinjonerna. Finhacka chilin. Skiva halloumin.

2. Smält smör i en stekpanna och fräs chilin en minut innan du lägger ner champinjonerna. Stek tills dom fått fin färg. Ställ åt sidan. Hacka persilja och blanda med pressad vitlök, olivolja, cest (skal) och saft från en citron. Smaka av med salt och peppar. (går också bra att göra med mixer).

3. Hetta upp olivolja och stek halloumin några minuter runt om. Häll upp matvetet i en stor skål. Krydda med peppar, en skvätt olja och blanda i champinjoner, chili och rödlök.

Servera med halloumi och gremolata


Detta recept kommer från en av våra användare som var med och tävlade i kategorin om Bästa vegetariska recept.

Tips!

Har du bråttom går det utmärkt att köpa färdigkokt matvete på burk.

Kommentarer (5 st)

Vardagsmaten 2016-10-03 12:20

 

annastina73 Den står under punkt 2. Hacka persiljan...

annastina73 2016-06-16 19:29

 

Var finns receptet på gremolatan då?

Holma 2014-03-31 20:25

 

Krångligt recept, kommer inte göra det igen.

johanna78 2014-03-24 17:07

 

Gott! Jag tog quinoa isf matvete och sambal oelek isf chili och stekte rödlöken med svampen.

val 2013-04-10 21:22

 

Starkt!!!!
VÄLDIGT STARKT!!!!!!!!!!!!!

Du måste vara inloggad för att kunna kommentera. Skapa ett konto eller logga in.

Ingredienser

  • 4 portioner matvete
  • 1 grönsaksbuljongtärning
  • 2 pkt halloumi
  • 1 chili
  • 1 rödlök
  • 100 g champinjoner
  • 1 citron
  • 4 vitlöksklyftor
  • 1 dl bladpersilja (hackad)
  • 3,25 msk olivolja
  • 1 msk smör