Laga vardagsmat med Pernilla & Tobbe

Mangokyckling

med gurksallad

Mangokyckling
Portioner: 4 Betyg:
  • Lägg till som favorit
  • E-post
  • Skriv ut

Så här gör du

1. Sätt ugnen på 200°C. Blanda mango chutney med olja, salt och peppar. Dela kycklingfiléerna på hälften och pensla de runt om med marinaden. Lägg i en ugnsfast form. Ställ in i ugnen i ca 20 minuter. Testa och se så de är färdiga, låt de annars stå några minuter till.
2. Skala potatisen och dela i mindre bitar. Koka i lättsaltat vatten i ca 20 minuter. Häll sedan av vattnet, blanda ner grädde, smör, salt och peppar och mosa med gaffel och ev. med visp till ett fluffigt mos. Smaka av och krydda ev. mer.
3. Skala morötterna. Skiva gurkan och morötterna i tunna långa skivor, går bra med skalaren. Lägg i en skål. Blanda olja, vinäger, salt, ev. chiliflakes, mynta och persilja. Häll på morötterna och gurkan och blanda runt ordentligt. Blanda mango chutney med yoghurt och servera till.

Tips!

Blanda ner 1 tsk gurkmeja i potatismoset så blir det härligt gult! Smaka av såsen och blanda ev. ned mer mango chutney för mer smak.

Kommentarer (9 st)

FamilyRecipes 2017-12-02 13:29

 

Jätte gott för oss vuxna. Barnen tyckte inte om det alls. Det blev smörgås för de istället stackarn.

Saritha 2017-01-07 18:33

 

Helt ok, men blir ingen favorit.

Holma 2014-09-29 20:44

 

Jättegott!

y97a 2012-11-28 17:32

 

Hade curry i såsen och serverade med ris. Gott!

Custuz 2012-04-09 18:13

 

Gott! Såsen blev lite för söt, ska prova med turkisk youghurt nästa gång:) Gott o enkelt annars:)

Sofie 2012-03-26 10:31

 

jag tyckte den var alldeles för söt för att vara mat

linda73 2011-12-09 19:58

 

Helt ok rätt! Men nästa gång får jag nog krydda upp det lite mer för det var väldigt "barnvänligt".

Lillan 2011-10-20 14:15

 

Jag skall prova detta idag

Luva 2011-09-13 18:15

 

Jättegott! Jag gjorde klyftpotatis till istället och det passade utmärkt! Mango chutney i creme fraiche var också en höjdare.

Du måste vara inloggad för att kunna kommentera. Skapa ett konto eller logga in.

Ingredienser

Mangokyckling

  • 600 g kycklingfiléer
  • 2 msk mango chutney
  • 3 msk rapsolja
  • 1 tsk salt
  • 1 krm svartpeppar (nymald)

Potatismos

  • 1 kg potatis, potatisar
  • 1 msk smör
  • 2-3 msk grädde
  • 1 krm salt
  • 1 krm svartpeppar (nymald)

Gurksallad

  • 1 Gurka
  • 2 morötter
  • 3,25 msk rapsolja
  • 1 tsk vinäger
  • 1 tsk salt
  • 2,5 krm chiliflakes (valfritt)
  • 1,75 msk mynta (färsk, valfritt)
  • 1,75 msk persilja (färsk)

Servera med:

  • 2 dl matlagningsyoghurt
  • 2-4 msk mango chutney