Laga vardagsmat med Pernilla & Tobbe

Mandies Family Texas Fajitas

Mandies Family Texas Fajitas
Tid: 30 min Portioner: 4 Betyg:
  • Lägg till som favorit
  • E-post
  • Skriv ut

Så här gör du

1. Gnid in köttskivorna i lite olivolja, krydda med salt och peppar. Häll av spadet från majsen och låt den torka på hushållspapper. Smaksätt med 4 msk olivolja, salt och peppar. Rosta majsen hårt i en het och torr panna så att den får en mörkbrun färg.

2. Tärna avokado. Skiva salladslök. Hacka chili, vitlök och koriander. Blanda allt med den rostade majsen, 4 msk olivolja, limesaft, flingsalt och peppar.

3. Grilla köttet i grillpanna och låt det vila i 5 minuter. Skiva sedan i tunna bitar. Grilla eller stek brödet hastigt så det blir varmt. Lägg en sked majssalsa på brödet med några tunna skivor kött, toppa med en klick gräddfil och skivad ädelost. Rulla ihop till en wrap och ät direkt.

Tips!

När man grillar kött och fisk är det viktigt att vila köttet innan servering. Det gör man för att inte saften ska rinna ur köttet när man skivar det. Om det istället får vila en liten stund vid sidan av värmen så sätter sig köttsaften och du får ett saftigt resultat. Förutsättningen är dock att man inte har överstekt köttet. Jag brukar alltid grilla mitt kött medium/rare och sedan låta det vila in i rätt stektemperatur. Till det här receptet är det viktigt att man skivar köttet tunt så att det inte blir så svårt att äta, vill man så kan man byta ut kött mot kycklingfilé.

Kommentarer (2 st)

Holma 2013-08-03 10:02

 

Det här var helt i min smak, gott och fräscht. Använde lövbiff.

Johanna 2012-09-16 17:07

 

Mycket olika smaker som passade väl ihop! Gott framförallt med majsen och ädelosten :)

Du måste vara inloggad för att kunna kommentera. Skapa ett konto eller logga in.

Ingredienser

  • 600 g nötkött (gärna biff eller entrecote)
  • 2 burkar majs (680 g netto)
  • 5 msk olivolja
  • 1 krm salt
  • 1 krm svartpeppar (nymald)
  • 4 avokador
  • 1 knippe salladslök
  • 2 röda chili (mild)
  • 2 vitlöksklyftor
  • 2 färsk koriander (krukor)
  • 1 lime (saften)
  • 4 dl gräddfil
  • 280 g ädelost (kan läggas vid sidan om)
  • 8 tortillabröd