Laga vardagsmat med Pernilla & Tobbe

Malins kycklinggratäng

med ris

Malins kycklinggratäng
Tid: 30 min Portioner: 4 Betyg:
  • Lägg till som favorit
  • E-post
  • Skriv ut

Så här gör du

1. Sätt ugnen på 200°C. Dela kycklingen i mindre bitar och bryn den. Lägg därefter kycklingbitarna i en ugnsform. Strimla purjolöken och klipp baconet i strimlor. Bryn tillsammans utan att det tar färg. Fördela på kycklingen i formen.

2. Blanda ihop kycklingfond, dijonsenap, riven ost och grädde. Häll detta över kycklingen i formen. Ställ in formen i ugnen och gratinera ca 20 minuter.

3. Sätt på vatten till riset och koka enligt instruktionerna på förpackningen.

Servera kycklinggratängen med ris


Detta recept kommer från en av våra användare som var med och tävlade i kategorin om Bästa kycklingrecept.

Tips!

Gott till är en fräsch sallad eller grönsaksstavar.

Kommentarer (7 st)

akn79 2014-05-27 19:02

 

Jättegott! Jag tillsatte även lite färska champinjoner och paprika till bacon och purjolöken samt svartpeppar. Otroligt uppskattat av hela familjen!

Holma 2013-11-05 21:21

 

Supergott, prova detta.

anisko 2013-08-28 19:36

 

Den här rätten blev jättegod. Vi kryddade med äkta Soya direkt på tallriken och det blev supergott!!!

lioness 2013-03-03 08:28

 

Det var väldigt gott. Blandade lite mer kryddor plus röd paprika till.

litenpyret 2013-02-28 08:48

 

Mycket gott och populärt även bland barnen. Allt gick åt. Kommer lagas igen!

Elina 2013-02-27 22:01

 

Enkelt och gott. Jag hade kanske kryddat kycklingen lite mer.

Nina76 2013-02-27 18:07

 

Enkelt, få ingredienser, relativt snabblagat och fantastiskt gott. Alla tyckte om det, även barnen.

Du måste vara inloggad för att kunna kommentera. Skapa ett konto eller logga in.

Ingredienser

  • 600 g kycklingfiléer
  • 140 g bacon
  • ½ purjolök
  • 1 msk kycklingfond
  • 1 msk dijonsenap
  • 1 dl lagrad smakrik ost (riven)
  • 3 dl grädde (valfri fetthalt)
  • ris