Laga vardagsmat med Pernilla & Tobbe

Lyxkyckling

med ris

Lyxkyckling
Tid: 25 min Portioner: 4 Betyg:
  • Lägg till som favorit
  • E-post
  • Skriv ut

Så här gör du

1. Strimla kycklingen och paprikan. Salta och peppra kycklingen och stek i smöret tills den är nästan genomstekt. Sätt på vatten till ris, koka sedan enligt instruktionerna på förpackningen.

2. Blanda ner den strimlade paprikan med kycklingen och stek tills kycklingen är helt genomstekt och fått fin färg.

3. Tillsätt matlagningsgrädde och crème frâiche. Strimla soltorkade tomater och häll ned i pannan. Smaka av med salt och peppar. Låt allting puttra i ca 5 min, tills såsen blivit lagom tjock. Servera med ris

Detta recept kommer från en av våra användare som var med och tävlade i kategorin om Bästa kycklingrecept.

Tips!

Vill man inte ha ris är det gott att servera denna rätt med pasta också. Servera gärna en god sallad eller andra grönsaker till. Det är gott att servera med lite fetaost.

Kommentarer (4 st)

BrittiskaOstGudinnan 2013-10-22 21:08

 

5 ostar av 5 möjliga. 18-åringen vill ha med receptet när hen flyttar!

Cornelia 2013-10-21 22:06

 

Kycklingen blev verkligen färdig samtidigt som riset och det var riktigt gott! Även min kräsne sambo vräkte i sig. Blev fräscht med lite isbergssallad till. Och en klick smör i riset för pricken över i!

GamerGirlMia 2013-05-07 19:09

 

Supergott! Blev alldeles för mätt! :)

Jezzica 2013-05-02 08:53

 

Riktigt gott hela familjen gilla denna rätten. Snabbt enkelt gott ??mums.

Du måste vara inloggad för att kunna kommentera. Skapa ett konto eller logga in.

Ingredienser

  • 500 g kycklingfiléer
  • 1-2 röd paprika
  • 2,5 dl matlagningsgrädde
  • 2 dl crème frâiche parmesan och vitlök
  • 10 st soltorkade tomater
  • 1 msk smör
  • 1-2 krm salt
  • 2-3 krm svartpeppar (nymald)
  • ris
  • ev. lite fetaost