Laga vardagsmat med Pernilla & Tobbe

Linsgryta

med honung & kanel

Linsgryta
Tid: 25 min Portioner: 4 Betyg:
  • Lägg till som favorit
  • E-post
  • Skriv ut

Så här gör du

1. Finhacka lök och vitlök. Skala och riv rotsellerin. Sätt på vatten till ris. Koka sedan riset enligt instruktionerna på förpackningen.

2. Stek lök, vitlök och rotselleri mjukt i olja. Krydda med curry, kanel och spiskummin. Blanda ner tomatkross och vatten i grytan. Tillsätt bujongtärningen. Låt allt koka ihop några minuter.

3. Blanda ner linserna och puttra ca 15-20 minuter eller tills linserna är mjuka. Smaka av med honung, salt och peppar. Servera med ris, naanbröd och en klick matyoghurt.


Detta recept kommer från en av våra användare som var med och tävlade i kategorin om Bästa vegetariska recept.

Tips!

Mängden kryddor i denna gryta är ungefärliga. Börja med den mängd som står i listan och smaka sedan av och se ifall det behövs kryddas upp mer.

Kommentarer (8 st)

annastina73 2017-09-23 13:09

 

kan man använda gröna linser också?

Holma 2016-08-31 10:10

 

Jättegott

L8 2016-02-28 13:47

 

Mycket gott - rotsellerin förhöjer smaken fint !

cam 2015-12-02 10:26

 

Jätte gott

Malin77 2015-12-01 15:16

 

Jag har reagerat på att det är ris till väldigt många av era rätter. Med tanke på de nya rekommendationerna kring ris kanske ni borde se över era recept/fördela om dom?

BrittiskaOstGudinnan 2013-12-29 09:52

 

mycket gott!

Vardagsmaten 2013-11-30 15:02

 

Det ska vara 300g röda linser. Att det står förkorta i receptet har blivit en miss. Vi ber om ursäkt. Ändrar det hela. Röda linser behöver inte förkokas utan kan användas direkt som de är.

millaj 2013-11-27 18:40

 

Jag blir förvirrad, 300g förkokta linser står det. Man kan ju inte köpa förkokta, så jag vill hellre veta hur mycket linser jag ska förkoka?

Du måste vara inloggad för att kunna kommentera. Skapa ett konto eller logga in.

Ingredienser

  • 300 g röda linser
  • 1 gul lök
  • 2 vitlöksklyftor
  • 50 g rotselleri
  • 1 msk rapsolja
  • 1 tsk curry
  • 2,5 krm spiskummin
  • 2,5 krm kanel
  • 400 g tomatkross
  • 4 dl vatten
  • 1 grönsaksbuljongtärning
  • 1 msk honung
  • 1 krm salt
  • 2 krm svartpeppar (nymald)
  • 2 dl matyoghurt
  • ris
  • naanbröd