Laga vardagsmat med Pernilla & Tobbe

Limekryddad lax

med avokadosallad

Limekryddad lax
Tid: 30 min Portioner: 4 Betyg:
  • Lägg till som favorit
  • E-post
  • Skriv ut

Så här gör du

1. Sätt ugnen på 225°C. Skala och koka potatisen i lättsaltat vatten ca 20 minuter. Skölj laxfiléerna och lägg i dem i en ugnsfast form. Blanda olja med saft från pressad lime och salt. Ringla över laxen. Låt laxen stå och dra ca 5 minuter. Ställ sedan in i ugnen ca 15 minuter.
2. När potatisen är färdig, häll av vattnet och mosa med en gaffel. Blanda i smör och mjölk och mosa med en elvisp till ett fluffigt mos. Smaka av med salt och peppar.
3. Dela avokadon och rödlöken i klyftor. Skär gurkan i små bitar. Blanda allt med salladen. Häll över olja och saft från pressad lime.

Servera med sötsursås

Tips!

Testa att blanda sötsursås med potatismoset.

Kommentarer (13 st)

nettan 2016-01-30 18:01

 

jättegod smak på laxen. den kommer att göras flera gånger

Holma 2013-08-09 07:06

 

Det här var ganska gott men jag är osäker på om jag kommer att göra det igen.

Suss 2012-08-19 22:11

 

Här dyker den upp den sötsura såsen... är det sweetchili eller finns det månne nåt annat som jag missat?

Carola 2012-07-15 10:26

 

så vansinnigt gott!!! hade inte den sötsura såsen utan gjorde dressing från en tidigare kommentar. mums!

Pyret 2012-03-29 21:21

 

Jättegott! Tog dock bort den sötsura såsen.

slarsson 2012-03-08 19:55

 

Jättegod kryddning på laxen och avokadon passade perfekt till.

Kiki 2012-02-09 18:05

 

Jättegott, följde förslaget med salladsdressingen som står här och skippade den sötsura såsen.

Sara 2012-02-08 20:14

 

Helt ok, lite smaklös lax.

lisen 2012-02-08 11:36

 

Blandade kokt potatis och lättkokta morotsslantar med avokadon och rödlöken till en ljummen potatissallad, gott!!

roggan 2012-02-07 18:38

 

Gott. Båda tonårspojkarna tyckte om laxen. Kommer att spara receptet.

Lin 2012-02-07 17:26

 

Tips; istället för att pressa limen över salladen, pressa den i en skål, blanda i salt, peppar och ca 1 msk honung. Skiva rödlöken tunt och blanda ner i lime-blandningen. Låt stå och dra m fisken är i ugnen och blanda sedan m salladen! Blir supetgott!!

fridaå 2011-07-25 23:28

 

Super gott.. Till och med min sambo som "inte" gillar avokado tyckte det va jätte gott och "det kan vi laga igen"

Linnea 2011-06-10 12:59

 

Det här låter ju hur gott som helst! Det ska jag smaska på imorgon. Men istället för att pressa lime över salladen så kommer jag nog pressa ner den i lite turkisk yoghurt och servera till. Svalt och somrigt!

Du måste vara inloggad för att kunna kommentera. Skapa ett konto eller logga in.

Ingredienser

Limekryddad lax

  • 600 g laxfiléer
  • 2 lime
  • 3 msk rapsolja
  • 1 tsk salt

Potatismos

  • 1,5 kg potatis, potatisar
  • 1 msk smör
  • 2 msk mjölk
  • 1 krm salt
  • 1 krm svartpeppar (nymald)

Sallad

  • 2 avokador
  • 1 rödlök
  • ½ isbergssalladshuvud
  • ½ Gurka
  • 1 msk rapsolja
  • 1 lime

Servera med:

  • sweetchilisås