Laga vardagsmat med Pernilla & Tobbe

Laxtortilla

med mangosalsa

Laxtortilla
Tid: 30 min Portioner: 4 Betyg:
  • Lägg till som favorit
  • E-post
  • Skriv ut

Så här gör du

1. Dela laxen i mindre bitar. Blanda med kryddmix och låt stå en stund. Hetta upp smör i en stekpanna och stek på låg värme tills fisken är genomstekt och har fått en fin yta.

2. Dela mangon i mindre bitar och blanda med finhackad salladslök, finhackad jalapeno, vinäger och olja. Smaka av med salt, peppar och mer jalapeno om du vill ha salsan starkare.

3. Riv vitkålen fint.

Servera den kryddiga laxen med riven vitkål, mangosalsa, riven ost och gräddfil i friterade tortillabröd. Avsluta med att toppa med tomatsalsa och pressad lime.

Tips!

OBS! Den inlagda jalapenon är förhållandevis stark så smaka av när du använder den. Byt laxen till exempelvis torsk som du panerar. Blanda paneringen med kryddmix Taco Original.

Kommentarer (4 st)

Holma 2016-12-08 12:45

 

Jättegott!

SoppAnn 2015-06-22 21:08

 

Eller jo, tomatsalsan och gräddfilen är inte alls viktiga. Rätten gör sig t.o.m. bättre utan dem.

SoppAnn 2015-06-22 21:05

 

Saligt gott. Ändra inte på något!

Elin 2014-11-12 15:25

 

Jättegod mangosalsa! Jag skippade tacokryddan och körde vitlökspulver, paprikapulver och salt och peppar istället. Gjorde egen salsasås genom att mixa tomat, rödlök, lite lime och Heinz chilisås. Kommer att testa lax/mango-kombinationen fler gånger.

Du måste vara inloggad för att kunna kommentera. Skapa ett konto eller logga in.

Ingredienser

  • 500 g laxfiléer
  • 1 kryddmix Taco Original
  • 8 st tortillabröd
  • 200 g mango (fryst i bitar)
  • 1 knippe salladslök
  • 20 g inlagd jalapeno
  • 2 msk rapsolja
  • 1 msk vitvinsvinäger
  • 200 g vitkål
  • 200 g riven ost TexMex
  • 3 dl gräddfil
  • 1 lime
  • 300 g tomatsalsa (valfri styrka)