Laga vardagsmat med Pernilla & Tobbe

Laxsallad

med kesella

Laxsallad
Tid: 20 min Portioner: 4 Betyg:
  • Lägg till som favorit
  • E-post
  • Skriv ut

Så här gör du

1. Skär laxen i kuber och krydda med citronpeppar och pressad citron. Finhacka vitlöken. Hetta upp olja i en stekpanna, sänk värmen och lägg i vitlöken. Fräs försiktigt någon minut under omrörning blanda sedan i laxen. Stek tills laxen fått fin färg runt om. Ställ åt sidan så länge.

2. Skär gurka, rödlök, tomat, päron och avokado i lagom stora bitar. Blanda allt i en stor skål tillsammans med ruccola och sallad. Blanda ner laxen. Pressa ev. över lite av citronen och ringla över lite olja. Smaka av med salt och peppar.

3. Servera salladen med en klicka kesella och ett gott bröd.



Detta recept kommer från en av våra användare som var med och tävlade i kategorin om Bästa fiskreceptet.

Tips!

Vill man är det gott att även krydda med paprikapulver eller chiliflakes. Gott är också att blanda i bulgur, couscous eller quinoa i salladen.

Kommentarer (3 st)

Holma 2016-09-14 12:11

 

Jättegott!

Vardagsmaten 2015-05-07 08:28

 

kalin, bladsallad är alla sorters sallad som inte är isbergssallad. Antingen vanligt salladshuvud eller en påse med blandade salladsblad.

kalin 2015-05-05 22:18

 

Vad är bladsallad??

Du måste vara inloggad för att kunna kommentera. Skapa ett konto eller logga in.

Ingredienser

  • 4 laxfiléer
  • 1 msk rapsolja
  • 1 msk citronpeppar
  • 1 citron
  • 1-2 vitlök
  • 100 g bladsallad
  • 70 g ruccola
  • ½ Gurka
  • 1 päron
  • 2 avokador
  • 1 rödlök
  • 3 tomater
  • 2 dl kesella (gärna lättvarianten)
  • baguette