Laga vardagsmat med Pernilla & Tobbe

Laxpasta

med ciabatta

Laxpasta
Tid: 30 min Portioner: 4 Betyg:
  • Lägg till som favorit
  • E-post
  • Skriv ut

Så här gör du

1. Vispa ihop grädde med vatten, fiskfond, mjöl, gräslök, rivet skal och saft från citronen och koka upp. Småputtra i ca 3 minuter. OBS! Använd hälften av citronen först och smaka av med resten.
2. Koka pastan enligt instruktionerna på förpackningen.
3. Rör ner den strimlade laxen i såsen, rör om och häll såsen över pastan. Toppa med rom och svartpeppar.

Servera med en grönsallad och ett gott bröd.

Tips!

Testa också med räkor eller krabba. Såsen här är ganska neutral så tycker barnen inte om lax kan man lägga till favoritgrönsakerna och kanske lite stekt korv. Välj den gräddsort du själv vill till denna rätten. Funkar lika bra med matlagningsgrädde som sojagrädde.

Kommentarer (10 st)

Holma 2015-12-16 18:21

 

Sådär, kommer inte gör igen.

KarinG 2014-11-05 20:32

 

Gott! provade även att äta resterna kalla dagen efter och det var också gott. Dock räcker det definitivt med en halv citron till såsen.

trebarnsmorsan 2013-04-14 13:37

 

Jättegott! Bytte dock mot rå lax som jag lät koka i ett par min. i såsen.

Custuz 2012-08-11 15:42

 

Gjorde såsen med stekt lax och baconbitar till ris istället, gott!

Vardagsmaten 2012-03-09 09:27

 

Egil, jag gjorde själv detta häromdagen och jag tyckte den var god men sonen tyckte det blev alldeles för surt. Så mitt tips är att börja med att ta i hälften av citronen och sen smaka av med mer tills man själv får den smak som passar.

Egil 2012-03-07 17:11

 

Det blev för tok för surt med saft från en hel citron.

Pyret 2012-02-21 13:00

 

Smabblagat och väldigt gott. Den här rätten ville hela familjen äta igen.

Johanna 2011-12-19 18:42

 

För salt. Laxen tog över hela såsen..."/

Johanna 2011-09-29 21:19

 

Gott!

Kajsa 2011-08-10 19:26

 

Tog 20 minuter. Gott!

Du måste vara inloggad för att kunna kommentera. Skapa ett konto eller logga in.

Ingredienser

Lax pasta

  • 500 g färsk pappardelle
  • 2 dl grädde (valfri fetthalt)
  • 2 dl vatten
  • 1,5 msk fiskfond
  • 1,5 msk vetemjöl
  • 2 msk gräslök
  • 1 citron
  • 200 g rökt lax
  • 2 msk röd stenbitsrom

Servera med:

  • ciabatta
  • 1 kruksallad