Laga vardagsmat med Pernilla & Tobbe

Laxburgare

med senapssås

Laxburgare
Tid: 30 min Portioner: 4 Betyg:
  • Lägg till som favorit
  • E-post
  • Skriv ut

Så här gör du

1. Lägg löken i en matberedare och kör tills löken är hackad. Lägg i lax och kryddor och mixa till en grov smet. Blanda i ägg och grädde och kör beredaren en stund till. Smeten är ganska grov och kletig när den är färdig.
2. Skala potatisen och lägg i en kastrull med lättsaltat vatten. Koka upp och koka ca 15-20 minuter.
3. Smält smör i en stekpanna och klicka ut laxsmeten i klickar. Tryck till så att burgarna blir jämna och platta. Stek någon minut på varje sida.
4. Blanda créme fraiche med dijonsenap. Smaka av. Riv morötter, gurka, paprika och blanda med tunt skivad rödlök, olja och pressad citron.



Tips!

Testa gärna att byta ut senapen i såsen till lime istället. Ta skal och saft från en lime och blanda med créme fraiche. Vill du inte göra laxburgarna själv finns det även färdiga varianter att köpa i butiken. För en ännu matigare sallad, blanda i små råa buketter av blomkål eller broccoli. Rosta lite mandel och servera till.

Kommentarer (16 st)

Holma 2014-03-20 21:57

 

Vi stekte laxbitar istället för att göra laxbiffar och det blev jättebra.

magman 2014-01-31 21:36

 

Kommer definitivt att testa dessa igen.

Elina 2013-04-03 20:52

 

Goda men det blir mer krydda i burgarna nästa gång.

jojo 2012-11-20 22:51

 

Musikmicke. Du ska koka potatis till den är färdig oavsett typ. Stor potatis får du koka längre än liten. Makes sense? Köp pommes på donken annars.

malkavian38 2012-11-18 00:25

 

Vilka superburgare! Mycket goda.

Johanna03 2012-09-18 22:00

 

Jättegoda. Har gjort dem flera gånger!

sanyb 2012-07-10 15:28

 

Jättegoda burgare, men skippade salladen o potatis och ugnsbakade broccoli, morot, rödlök, körsbärstomater istället till. Och lime istället för senap till såsen. Blev en väldigt somrig och fräsch middag!

MusikMicke 2012-07-01 23:28

 

Om man har färskpotatis, hur länge ska den koka?

Nett 2012-05-31 21:29

 

Barnen, 2 och 4 år, älskade det här och åt mängder. Tog bort rödlöken från deras sallad och hade färskpotatis till.

martin73 2011-11-22 18:40

 

Verkligen supergott tog lite dill i biffarna blev kanon

JennyA 2011-09-22 18:30

 

Jättegott tyckte hela familjen, 6-åringen åt 2 stora portioner!

mejal 2011-08-10 13:22

 

Jättegott!

DT 2011-07-28 15:53

 

Mumsen detta ser ju festligt ut!

Mearok 2011-07-28 15:52

 

Kaoz

SM7WDL 2011-06-05 09:16

 

Det här var jättegott

Jerka 2011-04-21 19:08

 

Smaskens!

Du måste vara inloggad för att kunna kommentera. Skapa ett konto eller logga in.

Ingredienser

Laxburgare

  • 500 g laxfiléer
  • 3 schalottenlökar
  • 2 msk gräslök
  • 2,5 krm cayennepeppar
  • 1 tsk salt
  • 1 ägg
  • 2 msk grädde
  • 1 krm svartpeppar (nymald)

Senapssås

  • 2 dl crème fraîche
  • 1 msk dijon senap

Råkostsallad

  • 2 morötter
  • 1 röd paprika
  • ½ Gurka
  • 1 rödlök
  • 1 msk rapsolja
  • ½ citron

Servera med:

  • 1 kg potatis, potatisar