Laga vardagsmat med Pernilla & Tobbe

Lax- och quinoasallad

med ajvar

Lax- och quinoasallad
Tid: 30 min Portioner: 4 Betyg:
  • Lägg till som favorit
  • E-post
  • Skriv ut

Så här gör du

1. Sätt ugnen på 200°C. Sätt på vatten till quinoan.

2. Lägg fisken i en ugnsfast form, ringla över ca 1 msk olja, salt och peppar. Pressa även över saft från 1/2 citron. Ställ in i ugnen i ca 15 minuter. Koka quinoan enligt instruktionerna på paketet.

3. Skiva rödlök och paprika. Dela avokadon i mindre bitar. Blanda allt i en stor skål med majs, sallad och spenat. Avsluta med att hälla över olja och vinäger. Blanda quinoan med salladen.

Servera quinoasallad och ajvar till laxen

Tips!

Det går bra att byta ut laxen till torsk eller panerad fisk. Servera quinoan och salladen var för sig och låt alla blanda själva. När det är säsong, varför inte servera kokta färska majskolvar i bit till.

Kommentarer (6 st)

Holma 2014-06-25 07:19

 

Jättegott! Bytte ut quinoa mot bulgur.

Nizan 2011-09-15 16:03

 

God, enkel å snabb mat!
Hade kall sås till, gjord på crème fraîche, lite majonnäs, röd stenbitsrom, dill å lite pressad citron. Mumma :)

MV 2011-09-05 19:30

 

Gott Gott!! Koka quinoan tillsammans med grönsaksfond eller kalvfond för mer smak. Krydda öven fisken med citronpeppar.

niiiiina 2011-08-31 17:44

 

gjorde en gräddfil sås med dill och lite citron till också.. Super gott!

micker74 2011-03-29 13:41

 

Mycket enkel och god mat. Kanon

elvis 2011-03-13 15:55

 

Supergott, fräscht och lättlagat!!!!!!

Du måste vara inloggad för att kunna kommentera. Skapa ett konto eller logga in.

Ingredienser

Lax- och quinoasallad

  • 600 g lax
  • 1 citron
  • 1 msk rapsolja
  • 1 krm salt
  • 1 krm svartpeppar (nymald)
  • 100 g bladsallad
  • 70 g babyspenat
  • 1 röd lök
  • 2 dl majskorn
  • 1 avokado
  • 1 röd paprika
  • 2 msk rapsolja
  • 1 tsk vinäger

Servera med:

  • 3 dl quinoa
  • 150 g ajvar