Laga vardagsmat med Pernilla & Tobbe

Lax med couscoussallad

Lax med couscoussallad
Tid: 25 min Portioner: 4 Betyg:
  • Lägg till som favorit
  • E-post
  • Skriv ut

Så här gör du

1. Sätt ugnen på 200°C. Lägg laxen på folie i en ugnsfast form. Krydda med peppar och citronsaft och lägg en klick smör på varje filé. Vik över folie så att det blir ett paket (folien gör att laxen blir saftig och inte torr). Tillaga i ugnen ca 10-15 min beroende på hur tillagad du vill ha den.

2. Sätt på vatten till couscous och koka enligt instruktionerna på förpackningen. Skär tomaterna och mozzarellan i lagom stora bitar och fördela på ett fat eller i en stor skål. Blanda i den kokta couscousen och bladspenaten.

3. Häll upp olja och balsamvinäger i en skål, pressa i vitlöken, salta och peppra och rör om. Häll dressingen över grönsakerna, mozzarellan och couscousen. Servera fisken direkt tillsammans med couscoussalladen.


Detta recept kommer från en av våra användare som var med och tävlade i kategorin om Bästa fiskreceptet.

Tips!

Gör antingen vars ett foliepaket av laxen eller ett enda stort paket. Krydda gärna med citronpeppar och/eller lite chilipeppar för mer smak på laxen.

Kommentarer (2 st)

Sven 2015-03-02 17:59

 

Själv brukar mina ungar Ääälska när jag har i Avokado. Ett starkt tips från en som har jobbat inom matbranchen länge!

Anna1 2013-09-09 19:05

 

Ett tips är att även blanda ner ruccola för mer smak.

Du måste vara inloggad för att kunna kommentera. Skapa ett konto eller logga in.

Ingredienser

  • 4 laxfiléer
  • 4 portioner couscous
  • 100 g färsk bladspenat
  • 3 tomater
  • 120 g mozzarella
  • 1 vitlöksklyfta
  • 3 msk Raps- eller olivolja
  • 1 msk balsamvinäger
  • 1 msk smör
  • ½ citron (saften)
  • 2-3 krm salt
  • 2 krm svartpeppar (nymald)
  • Aluminiumfolie