Laga vardagsmat med Pernilla & Tobbe

Lax i ädelostsås

med ris

Lax i ädelostsås
Tid: 35 min Portioner: 4 Betyg:
  • Lägg till som favorit
  • E-post
  • Skriv ut

Så här gör du

1. Sätt ugnen på 225°C. Smörj en ugnssäker form och lägg i laxen. Salta och peppra.

2. Blanda grädden med smulad ost och pinjenötter i en skål och häll sedan detta över fisken. Ställ in i mitten av ugnen i ca 20-25 minuter.

3. Koka riset enligt instruktionerna på förpackningen.

Servera laxen med sås, ris och gärna några grönsaker.

Detta recept kommer från en av våra användare som var med och tävlade i kategorin om Bästa fiskrecept.

Tips!

Servera gärna med en fräsch sallad eller kokta grönsaker. Välj en annan ost om du inte tycker om ädelost.

Kommentarer (1 st)

Holma 2015-05-25 19:05

 

Gott och enkelt. Använde valnötter istället för pinjenötter och det blev gott.

Du måste vara inloggad för att kunna kommentera. Skapa ett konto eller logga in.

Ingredienser

  • 600 g laxfiléer (4 portionsbitar)
  • 3 dl grädde (valfri fetthalt)
  • 100 g ädelost
  • 20 g pinjenötter
  • 2,5 krm salt
  • 2 krm svartpeppar (nymald)
  • ris