Laga vardagsmat med Pernilla & Tobbe

Lasagne

med grönsallad

Lasagne
Tid: 60 min Portioner: 4 Betyg:
  • Lägg till som favorit
  • E-post
  • Skriv ut

Så här gör du

1. Sätt ugnen på 200°C. Hacka lök och vitlök i små bitar. Fräs i smör tills de är genomskinliga. Blanda ner köttfärsen och stek under omrörning tills den är genomstekt. Blanda ner basilika, tomatpuré, salt och peppar. Späd med 2-3dl vatten. Smaka av med mer salt och peppar.
2. Smält smöret och blanda ner mjölet, rör runt och tillsätt sedan mjölken under omrörning. Koka på låg värme och rör då och då. Smaksätt med muskot, salt och peppar.
3. Varva köttfärs, bechamelsås och lasagneplattor i en ugnsfast form. Avsluta med ett lager lasagneplattor, sås och till sist riven parmesanost. Ställ in i ugnen ca 40 minuter eller tills lasagnen är helt mjuk när du testar att sticka i den.

Servera med en sallad blandad med skivad gurka och dressing

Tips!

Använd gärna färska lasagneplattor, följ då anvisningen på förpackningen.

Kommentarer (3 st)

mamzen64 2014-01-04 18:44

 

Gjorde 5 portioner och tänkte på det som nennus skrev att det vart torrt så jag hade i en burk krossade tomater i köttfärssåsen, jag tyckte att jag lyckades, lät den stå efter att den var klar på spisen i 15 minuter...

mamzen64 2014-01-04 14:16

 

Jättebra att jag kan lägga till personer som ska äta, annars svårt att få rätt mängd portioner...ser fram emot att det ska bli dax att göra lasagnen

nennus 2013-10-29 17:20

 

Fy fan!! Följde recept för en gång skull. Torrt,bränt o tråkigt!

Du måste vara inloggad för att kunna kommentera. Skapa ett konto eller logga in.

Ingredienser

Lasagne

  • 500 g blandfärs
  • 2 vitlöksklyftor
  • 2 gula lökar
  • 1 msk basilika
  • 3 msk tomatpuré
  • 1 krm salt
  • 1 krm svartpeppar (nymald)
  • 15 lasagneplattor
  • 80 g smör
  • 5 msk mjöl
  • 7,5 dl mjölk
  • 2,5 krm riven muskot
  • 1 tsk salt
  • 1 krm svartpeppar
  • 30 g parmesanost

Servera med:

  • 1 salladshuvud
  • 1 Gurka
  • 1 msk matolja
  • 1 krm salt
  • 1 krm svartpeppar (nymald)
  • 1 tsk vinäger